Zamislite ujutro kavu koja teče ravno iz slavine. Upravo takav aparat upravo je predstavljen
Zamislite ujutro kavu koja teče ravno iz slavine. Upravo takav aparat upravo je predstavljen

Zamislite ujutro kavu koja teče ravno iz slavine. Upravo takav aparat upravo je predstavljen

Kava ravno iz slavine – kakav divan koncept za sve ranoranioce koji dan ne mogu zamisliti bez kave. I čini se da je postao stvarnost. Naime, na Tjednu dizajna u Milanu predstavljen je hibrid slavine i aparata za kavu. Cijeli sustav je ugrađen u nju, na njoj se namješta “dužina” kave, a s druge strane može se koristiti i kao obična slavina.

Kapsula s kavom se ubacuje u dio slavine i također s te strane kava teče van. Zasad je dostupan samo espresso. Mnogi u komentarima pišu kako bi ovaj sustav bio idealan za sve koji imaju malu kuhinju i naprosto nemaju mjesta za aparat za kavu. Drugi su, pak, očekivali da će kava teći iz glave slavine, no ona je ipak rezervirana za vodu.

Kava iz slavine – koncept koji možemo podržati

Inače, iza ovog koncepta stoji talijanska tvrtka Gessi. Koristili su slavinu koja je osvojila nagradu na Milanskom tjednu dizajna 2023. godine. U pitanju je zapravo digitalni multifunkcionalni kuhinjski sistem s filtriranom vodo. Ona može biti hladna, sobne temperature ili vrela (100C). S obzirom na to da voda u ovom sustavu može doseći točku vrelišta nije čudo što su uspjeli u sve još ukomponirati i aparat za kavu. Na prvu ove slavine izgledaju uobičajeno, samo malo modernije zbog digitalnog zaslona, ali zapravo se iza njih krije cijeli inovativni sustav.

Mnogi su u komentarima izrazili zabrinutost oko kvalitete vode za kavu koja bi dolazila direktno iz slavine, ali čini se da to nije problem, s obzirom na to da ove slavine već imaju ugrađen filter za vodu.

Nastavit ćemo maštati

Sviđao vam se ovaj koncept ili ne, mora se priznati da je prilično inovativan i nešto što još nismo imali prilike vidjeti. Slično nas je oduševila i budilica koja vam odmah kraj kreveta kuha kavu. Cijena, naravno, nije poznata, ali pretpostavljamo da je prilično paprena. Ipak, dozvoljavamo si maštati o jutrima u kojima bi nam kava tekla drektno iz slavine.

Učitati još
Zatvori