Festival svjetla je nešto najbolje što se dogodilo Zagrebu u posljednje vrijeme

Festival svjetla je nešto najbolje što se dogodilo Zagrebu u posljednje vrijeme

I ove godine u Zagrebu se održava omiljeni umjetnički festival, Festival svjetla Zagreb! Na brojnim lokacijama uz razne popratne sadržaje izložene su atraktivne svjetlosne instalacije koje vesele i mlade i stare, a da je našem glavnom gradu uistinu trebalo ovakvo događanje da nam razvedri dane ususret proljeću, dokazuje uistinu ogroman interes koji je jučer izazvalo samo otvorenje Festivala svjetla. Od slučajnih do namjernih prolaznika, svi su uživali u specifično osvjetljenim pročeljima zgrada u centru grada, instalacijama i specijalnim umjetničkim programima.

Festival svjetla 2022.

Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije. Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

Ovdje možete pročitati cjelokupni ovogodišnji program koji uključuje zanimljive svjetlosne instalacije na raznim lokacijama na gornjem gradu (kula Lotrščak, Vrazova livada, Tunel Grič, na Zrinjevcu, Maruliću, Mažurancu, Europskom trgu, kao i na nekim neobičnim lokacijama kao što je primjerice Zračna luka Zagreb. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori