Zagreb ponovo postaje čarobna svjetlosna pozornica

Zagreb ponovo postaje čarobna
svjetlosna pozornica

Festival svjetla: umjetnost izvan galerija

Od 18. do 22. ožujka 2020. Zagreb postaje pozornica spektakularne svjetlosne predstave. Iako se pojam umjetnosti može shvaćati na puno različitih načina, sve je više umjetnika koji su se odlučili izražavati na potpuno drugačiji način. Odavno je klasična umjetnost prerasla okvire galerija i muzeja i izašla na ulicu. Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Ususret proljeću umjetnici svjetla grad upotrebljavaju kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove.

Uvertira u proljeće

Drugačiji, šareniji i blještaviji grad mamit će vas da izađete u šetnju i osjetite emociju koju nam umjetnici šalju na jedan potpuno inovativan način.

Idealno vrijeme za posjet Zagrebu

Ulice grada pod Sljemenom u ovo vrijeme posebno živnu. Proljeće, toplije vrijeme, boje. Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i zove na uživanje na otvorenom. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu. Prošećite gradom, povedite svoje najmlađe. Kasnije se zaputite u neki od restorana ili kafića i isplanirajte si tako predivnu večer za izlazak.

Program i lokacije festivala otkrit će se uskoro, ali sudeći prema dosadašnjim festivalima, organizatori i umjetnici i ove godine spremaju spektakl. Jedva čekamo.

Foto: Lice grada

Učitati još
Zatvori