Novi murali na karlovačkim pročeljima djelo su Leonarda Lesića i Dalibora Jurasa

Novi murali na karlovačkim pročeljima djelo su Leonarda Lesića i Dalibora Jurasa

Dinko Kafotka Neskusil

”Nitko od nas ne zna što ga sutra čeka, a sreća je možda odmah tu, kraj tebe, ni zauvijek prošla, ni tako daleka…”Slavko Mihalić. Kvart u Karlovcu, Novi centar, bogatiji je za još dva umjetnička djela. Nakon vraćanja Krleže na pročelje zgrade u Krležinoj ulici, ovaj grad ponovo je odao počast svojim velikanima s dva nova murala Dragojle Jarnević i Slavka Mihalića.

Leonard Lesić

Mihalić i Dragojla jedno preko puta drugoga

Poznati dugoreški street art umjetnik Leonard Lesić zaslužan je za mural slavnog karlovačkog pjesnika i akademika Slavka Mihalića dok je mural hrvatske književnice i učiteljice Dragojle Jarnević ruku djelo Dalibora Jurasa. Ulična umjetnost apsolutno je specifična po tome što autori svojih djela svoje radove ostavljaju na uvid i uživanje svima koji prolaze. Moć umjetnosti, u prostoru koji je otvoren za svakoga, dolazi do izražaja. Osim što sporedne i slučajne prolaznike razveseli u svakodnevnom životu, pozitivan je boost svima u ovim pomalo kritičnim vremenima.

Leonard Lesić
Leonard Lesić
Leonard Lesić

Ovo je tek početak

Uz ova tri predivna murala moglo bi ih osvanuti još na pročeljima zgrada. Iz Gradske četvrti najavljuju da se projekt nastavlja. Pozvali su i stanovnike da sami predlože koje bi ličnosti mogle krasiti pročelja njihovih zgrada i kuća.

Učitati još
Zatvori