Dođite na otvorenje izložbe radova “Sve te senzacije u mom trbuhu” Hane Tintor

Dođite na otvorenje izložbe radova “Sve te senzacije u mom trbuhu” Hane Tintor

Hana Tintor izložba

Izložba radova autorice Hane Tintor nastajala je kroz iskustvo suradnje sa scenaristom i režiserom Markom Dješkom na animirano dokumentarnom filmu “Sve te senzacije u mom trbuhu” koji je dio ovogodišnjeg programa Animafesta.

https://www.instagram.com/p/CCnvMJuJyYQ/

Dokumentarno polazište tranzicije iz muškog u ženski spol/rod Matie Anne Pleše u svojoj intimnosti, emotivnosti i slojevitosti isprepleo je stvaralački rad na ovom filmu intenzivnim odnosima, dugim razgovorima i promišljanjima. Radovi na ovoj izložbi kroz Hanine crteže upriličuju jedan mali dio tog procesa. Priče o konkretnim iskustvima odrastanja te vlastitog shvaćanja, tuđeg prihvaćanja, traženja, razočaranja, Hana Tintor kroz svoje ilustracije objedinjuje i u novu umjetničku priču.

Hana Tintor izložba

Razloženi u tri kategorije radovi i razotkrivaju složeni proces nastanka jednog kratkometražnog animiranog filma: od razrade pojedinih scena ili lika, preko radova iz filma do onih koji svoje mjesto u film nisu pronašli. No, uz direktne poveznice na film dio radova većih formata nastali su kao zasebna cjelina inspirirana razgovorima koje je autorica vodila s protagonisticom filma. Upravo u njima, bez ograničenja forme koju film donosi, izlazi punina autorskog rukopisa po kojima je Hana Tintor prepoznatljiva.

Hana Tintor Izložba

Kroz odnos izjave, slike i pokreta stvara se prostor koji narativnom metodom, scenarističkim elementima i ekspresivnošću prodire (izvan medija) u sferu društveno kulturalnog kontekstualiziranja rodnog i spolnog identiteta o kojem će protagonistica filma “Sve te senzacije u mom trbuhu” Matia Anna Pleše, govoriti i u sklopu popratnog programa.

Hana Tintor Izložba

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori