Pop up izložba u Botaničaru koju vrijedi pogledati

Pop up izložba u Botaničaru
koju vrijedi pogledati

U ponedjeljak 13.rujna u Botaničaru će biti otvorena Pop Up izložba na kojoj će biti prezentiran projekt “Dizajn kroz obrt (DKO)” te proizvoda “Valja” , dizajn studia Maglov. Izložba će trajati tjedan dana, dok će se proizvodi nakon izložbe nastaviti koristiti i dalje u Botaničaru.

“Dizajn kroz obrt (DKO)”

DKO je eksperimentalni projekt razvoja, dizajna i izrade malih funkcionalnih proizvoda pomoću danas širokodostupnih uređaja kao što su stolni FDM 3D printeri, CNC uređaji i laseri – sve to u ograničenom kućnom okruženju. Izložba je koncipirana tako da se proizvodi nastali u sklopu projekta DKO, izlažu tako da su u interakciji sa korisnicima/posjetiocima kafića i samim prostorom. Radi se o zanimljivoj situaciji jer su proizvodi nastali u sklopu DKO lokalni, proizvedeni i razvijeni u Zagrebu, a izlažu se na način ne toliko tipičan za produkt dizajn općenito (u upotrebi). Izložba je i test proizvoda u kontekstu kafića i upotrebe u javnom prostoru. Od proizvoda će biti izložene vješalice “Valja”.

Vješalice “Valja”

“Valja” je set multifunkcionalnih 3D printanih vješalica koje karakterizira jednostavna cilindrična forma i mogućnost pričvršćivanja za vertikalne i horizontalne plohe namještaja različitih debljina. Dolazi u 3 osnovne veličine, ali se može neograničeno mijenjati i prilagođavati po potrebi. Valja je nagrađena 3. mjestom na Zagreb Design Week-u 2020, a na izložbi Hrvatskog dizajna 2019/20, uvrštena je među 15 najboljih projekata iz produkt dizajna. DKO je projekt razvoja, dizajna i izrade malih funkcionalnih proizvoda pomoću danas širokodostupnih uređaja kao što su FDM 3d printeri i novih materijala kao što je npr. kompostabilna plastika NX2 tvrtke Extrudr. Svi proizvodi izrađeni su u Zagrebu.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori