Do-it-yourself zanimacija za vikend: Oslikajte sami svoje šalice za kavu

Do-it-yourself zanimacija za vikend:
Oslikajte sami svoje šalice za kavu

Većini nas su jutarnji rituali vezani uz omiljenu šalicu kave ili čaja, a mi smo pronašli najbolji DIY način kako uz malo kreativnosti svoje dosadne bijele šalice možete učiniti unikatnima.

POTREBAN PRIBOR

Treba vam samo boja za porculan ili keramiku koju možete kupiti u bilo kojem hobby shopu ili malo boljoj knjižari, kistovi, paleta za boju i keramička ili porculanska šalica na koju ćete crtati.

OSLOBODITE KREATIVU

Za početak je najvažnije šalicu očistiti alkoholom i pustiti da se dobro osuši. Kad izaberete boje i motive, pustite svojoj kreativnosti da posao odradi umjesto vas. U Hobby shopovima mogu se pronaći i boje za keramiku u flomasterima što definitivno olakšava posao, a vaši potezi mogu biti čišći i precizniji. Ako crtate kistom, boje rasporedite na paletu za boje. Ako vam fali ideja ovdje možete pronaći dodatnu inspiraciju.

Om Ceramic

Možete birati između raznih boja i uzoraka, pomoći si ljepljivom trakom za stvaranje ravnih linija. Kad sve završite, pustite da se šalice osuše i stavite ih u pećnicu na 45 minuta na 150 Celzijevih stupnjeva. Kad se „ispeku“ i ohlade vaše šalice su spremne za upotrebu. Ako koristite flomastere za porculan, njih je dovoljno ostaviti da se suše tri dana

IDEALAN DIY POKLON

Vaše DIY šalice se bez problema mogu prati u perilici za suđe i na visokim temperaturama. Ne morate paziti da budu savršene jer je upravo u slobodnom izražavanju bit kod ovakvih aktivnosti. Osim što ćete unijeti zabavu u svoje kuhinjske ormariće, ove šalice su i savršen unikatan poklon. Možete se poigrati i tanjurićima, teglicama za cvijeće, čajnicima. Osim što ćete izraziti i svoju kreativnost, ovakav način idealan je i za razvijanje iste kod vaše djece. Razni motivi od likova iz crtića, do slatkiša ili zabavnih natpisa – mašti na volju. Kako to rade domaći dizajneri možete pogledati ovdje.

Foto: omceramic.com, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori