Upoznajte Ines i Dragana, kreativni duo iza veselih postera s motivima hrvatskih gradova

Upoznajte Ines i Dragana, kreativni duo iza veselih postera s motivima hrvatskih gradova

Ines i Dragan su duo koji stoji iza zanimljivog riječkog brenda Crocodile Prints. Njihove ilustracije, često s riječkim motivima, zvijezde su mnogih dnevnih boravaka, a kako sami kažu, ponosni su na to da njihovi radovi putuju po svijetu. Razgovarali smo s njima i otkrili nešto više o njihovoj inspiraciji, dizajnu i planovima za budućnost.

Obiteljski brend

Crocodile Prints je mali obiteljski brend iz Rijeke. Dragan ilustrira i dizajnira, a Ines radi poslove podrške. Kako sami kažu ideja o posterima neko je vrijeme čekala zajedno s još jednom idejom koja će se, nadaju se, ostvariti kad- tad. „Prije dvije godine konačno smo se toga uhvatili malo ozbiljnije, dali postere u tisak i napravili webshop. Od početna dva riječka motiva sada je ponuda puno raznolikija. Željeli smo ponuditi originalne postere, nešto što bismo i sami rado smjestili doma, a uz to da je tisak kvalitetan i trajan. Drago nam je da su naši posteri čest odabir kao poklon i putuju po cijelom svijetu.“

Inspiracija u svijetu oko nas

„Inspiraciju najčešće nalazim u prirodi, dizajnu, arhitekturi, povijesti, promatranjem radova drugih umjetnika, čitanjem knjiga, slikovnica, stripova… Svugdje. Ponekad i malo pričeka pa se vrati nakon nekog vremena. Inspiraciju nije teško pronaći, više se mučim s traženjem vremena jer uz krokodile radim i ilustracije za knjige, udžbenike i sl.“, kaže Dragan te dodaje da je cijela priča startala s lokalnim, riječkim motivima i tada se počela širiti: „Imamo puno planova i za postere i za neke druge proizvode, ali još je rano o tome pričati.“

Gradska kolekcija

„Najnovija „Gradska kolekcija“ koja uskoro izlazi obuhvaća uz Rijeku još četiri grada: Pulu, Rovinj, Motovun i Zagreb. U planu je toj kolekciji dodati još barem pet motiva s kontinenta i mora. Htjeli smo da imaju osjećaj ljeta, topline, ali da traju cijelu godinu. Želimo da ih ljudi stave u svoj dom, ured, apartman i pomisle kako je bilo divno onog ljeta u Puli ili jedva čekam opet u Rovinj. Da za maglenih zagrebačkih zima daju toplinu i podsjećaju da će ljeto opet doći. A onda ćemo iz grada poći u prirodu – bar sad tako mislimo. Plan nam je i povećati dostupnost u dućanima diljem Hrvatske. Trenutno se naši posteri, osim u webshopu, mogu kupiti i u Riječkom Croatia in a Box te uskoro na Korčuli u Galeriji Marko Art, otkrivaju iz brenda.

Ako još niste, zapratite njihov Instagram profil i izaberite svoj poster koji će vas neprestano vući u neke toplije ljetne krajeve.

Foto: Instagram, Karlo Čargonja

Učitati još
Zatvori