Craft & vintage subota u Botaničaru

Craft & vintage subota u Botaničaru

Subotu volimo provesti u centru grada. Bilo da idemo na kavu do nekog od naših omiljenih kafića ili na tržnicu po namirnice za ručak. S obzirom na to da je za cijeli vikend najavljeno lijepo vrijeme, donosimo prijedlog za sve ljubiteljice unikatnih craft i vintage komada.

Craft & vintage cvjetni pop up

Od 11 do 18 sati u Botaničaru odžava se Craft & vintage cvjetni pop up. Proljetna terasa jednog od najšarmantnijih kafića u gradu super je mjesto za popiti kavu dok istovremeno možete pogledati najbolje vintage komade s cvjetnim uzorkom iz 1960. i razgledati kolekciju ručno rađenog nakita, odjevnih predmeta i ukrasa za dom.

Pupa Franca

‘Pupa Franca’ je brend iza kojeg stoji modna dizajnerica Matea P. Rajšek Hrestak. Brend je svoje prve korake započeo izrađivanjem nakita, šalova i torbi da bi se isprofilirao kao obrt koji pretežno radi umjetnički nakit,. Spaja tradicionalne ručne izrade (heklanje, štrikanje, vezenje) i suvremene forme (art ogrlice, narukvice, broševi..). Također, tu je i svojevrsni produkt dizajn u vidu malih stvari koje nam život čine ljepšim (bookmarkeri, privjesci za ključeve, ukrasi za dom…). Svi proizvodi su originalnog, autorskog dizajna, jedinstveni u izvedbi, ručne izrade. Materijali koji se koriste u izvedbi su najčešće pamučni konac, glina, koža, drvo te akrilne boje.

https://www.instagram.com/p/BrC7GP-nhx3/

Mango Sticky Rice vintage

https://www.instagram.com/p/B9YxFSPJLMm/

Mango Sticky Rice vintage rodio se od ideje za tako potrebnom samostalnošću kao alternativa konvencionalnom zapošljavanju mladih ljudi u Hrvatskoj. Željela sam pokazati da je moguće biti poduzetnik i u isto vrijeme davati novi smisao prekrasnoj starinskoj odjeći te tako biti odgovoran prema okolišu i novim generacijama. Od 15.3.2019. otvoren je i dućan u Ljudevita Posavskog 15, u Zagrebu. To je mali ormar sjećanja koji od 12-18 h ima otvorena vrata.


Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori