Claymen keramički predmeti prava su mala umjetnička djela

Claymen keramički predmeti prava su
mala umjetnička djela

Claymen je sjajna keramika koja svojim neobičnim oblicima odudara od uobičajenih kakve smo navikli viđati dosad. Možda je razlog u tome što je sam umjetnik potpuno neopterećen savršenstvom, pa su mnoge skulpture takve kakve jesu sa svim svojim manama. Neke su funkcionalne i napravljene tako da ispunjavaju svoju svrhu, a neke su samo mala umjetnička djela koja ne moraju imati nikakvu drugu funkciju.

Distanca kao motiv

Ove keramičke figure zanimljive su za promatranje, djeluju smirujuće i pozivaju na promišljanje u tišini. Umjetnik ovim različitim humanoidnim figurama pokušava dočarati neke od najčešćih ljudskih stanja povezanih s patnjom, samoćom, distanciranošću. U svojem radu poteže i neka dublja filozofska pitanja poput: “Može li čovjek izgubiti svoju ljudskost nad stvarima koje je sam proizveo?”.

Claymen keramika

Aman Khanna je umjetnik, ilustrator, kipar i vizualni storyteller sa svojim studio u Londonu u kojem radi ova predivna umjetnička djela. O svojim skulpturama kaže: Stvaram ove male skulpture kao rezultat vlastitog promatranja običnog čovjeka i njegovih dilema. Moje figure dolaze u miru i uzrokuju tišinu. Prolaze i kroz vlastitu egzistencijalnu krizu poistovjećujući se s autorom koji ih stvara. Ideja je da budemo u sadašnjosti, uzemljeni, a upravo je glina taj materijal koji dolazi iz prirode i kroz svoju sirovost vraća nas i uzemljava. Vjerujemo da ćete neke od ovih predivnih radova odmah poželjeti imati doma.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori