Chez 186 i Lonac sa zagrebačkih ulica u američke galerije

Chez 186 i Lonac sa zagrebačkih
ulica u američke galerije

Cijenjena i u umjetničkim krugovima dobro poznata platforma Public Arts organizira grupnu izložbu Art Collector event u travnju u Orlandu na Floridi, a upravo će djela hrvatskih artista Cheza 186 i Lonca biti dio nje.

Nije nepoznanica koliko je jaka hrvatska graffiti i street art scena, odavno je izbrisana granica između ulica i galerija a konzumacija umjetnosti događa se apsolutno svugdje i stalno.

Osim što momci vrijedno rade na novim lokalnim projektima u 2020., spremaju i umjetnička djela koja šalju preko bare. Art Collector event koji se održava u travnju 2020. zamišljen je tako da su svi izloženi radovi u galeriji na prodaju, a dobro uigrana organizatorska ekipa u kombinaciji s ozbiljnim i profesionalnim sakupljačima umjetnina, recept su za sjajnu izložbu. Osim samog benefita za ovu dvojicu umjetnika, izložba je sjajna hrvatska art vizitka svijetu.

Ovom fantastičnom dvojcu ovo nije prvo slanje radova preko Atlantika, slike su im bile dio Scope art showa u Miamiju 2018. dok je Lonac odradio samostalnu izložbu u galeriji Think Space u Los Angelesu 2018.

Foto: Instagram

Tekst: Ana-Marija Topolčić

Učitati još
Zatvori