Caspar Create – domaća mikro tvornica koja izrađuje genijalne printeve
Caspar Create – domaća mikro tvornica koja izrađuje genijalne printeve

Caspar Create – domaća mikro tvornica
koja izrađuje genijalne printeve

Sve smo više zasićeni masovnom modom i proizvodima koji izlaze iz tvornica giganata kao što su Zara, Mango i H&M. Imamo osjećaj da svi nosimo isto i kao da fali neke razigranosti i kreativnosti u našim ormarima. U inat monotoniji i masovnosti danas vam pišemo o hrvatskoj mikro tvornici Caspar Create koja se nalazi u Varaždinu. Djeluju kao zaseban brend za modu i suradnju s dizajnerima u sklopu kompanije Grafiko Caspar. Osim toga, misija im je da svojim djelovanjem pokušaju spasiti planet tako što njeguju filozofiju „slow fashiona“ i „zero wastea“.

Caspar Create pretvara ideju u proizvod

Caspar Create mikrotvornica nudi kompletnu uslugu na jednom mjestu. Cijeli proces odrađuje se kod njih tako da šivaju, tiskaju i rade dostavu. Ono što ih krasi je to da koriste vodeću tehnologiju s kvalitetnim tkaninama i materijalima, sve jasno eco-friendly, a odlična je stvar što nemaju minimalnih narudžbi. Posljednja stavka izrazito je važan faktor za male proizvođače i dizajnere koji pokreću svoju ideju i nije im u cilju nagomilavati lager s odjećom koja se nije prodala. Lijepo je to što kroz svoj rad žele pomoći takvim dizajnerima u procesu pretvaranja njihovih plodova mašte u gotovi artikl ili tkaninu.

Proučili smo kako oni vaše ideje pretvaraju u stvarnost uz pomoć svojih alata. Prije svega postoje dvije mogućnosti: možete izraditi ispis na tkanini ili ispis na proizvodima. To znači da možete izabrati njihove majice, haljine, dukserice, sportsku odjeću, torbe ili dekor i na njih staviti print koji želite. Izbor je stvarno velik i taj je dio, rekli bismo, uobičajen i jasan.

S druge strane, ako želite ispis na tkaninu to podrazumijeva odabir same tkanine. Možete odabrati čak 23 različite vrste od običnog pamuka, flanela i muslina, preko tafta, satena i lana. Uz to treba odabrati i boju koja se nalazi na njihovoj karti koja nudi paletu svih mogućih nijansi koje možete zamisliti. Drugi je korak odabir printa koji se može ili odabrati iz ponuđenih, ili se može dodati vlastiti. Za kraj idu ispis i slanje kao njihov dio posla, a vi imate tkaninu po vašem ukusu s kojom možete šivati po mjeri što god vam srce poželi. Jesmo li spomenuli i da šalju svoj rad diljem Europe?! – šalju, a detalje možete pronaći na njihovoj web stranici.

Caspar Create x Little fashion paradise

I evo još jednog zanimljivog detalja. Sigurni smo da poznajete našu popularnu modnu blogericu Anu Bacinger kao i njenu Little fashion paradise kolekciju. Istražujući Caspar Create saznali smo da upravo ona surađuje s njihovom tvornicom u kojoj nastaju veseli komadi u još veselijim bojama. Za kraj možemo samo reći da je prekrasan osjećaj znati da ono što nosimo na sebi, od početka do kraja može imati svoje podrijetlo u Lijepoj Našoj. Neka vam ova priča bude poticaj da aktivirate svoju maštu, pokrenete neku vlastitu ideju ili samo nosite hrvatsko. Jer domaće je domaće!

Učitati još
Zatvori