Bubble painting: Volimo ovaj trend u ukrašavanju keramike
Bubble painting: Volimo ovaj trend u ukrašavanju keramike

Bubble painting: Volimo ovaj trend u
ukrašavanju keramike

Među raznim tehnikama i trendovima u ukrašavanju keramike posebno nam se svidjela bubble painting na koju često nailazimo u zadnje vrijeme na Instagramu. Kao i kod svih ostalih tehnika i za ovu je glavna značajka kreativnost i istraživanje kako bi se došlo do željenog rezultata, a on je u najmanju ruku čaroban.

Bubble painting tehnika za ukrašavanje keramike

Mjehurići sapunice fasciniraju nas od najmlađih dana zbog svojih predivnih oblika. Upravo ti oblici mogu poslužiti kao šablone za ukrašavanje keramičkih predmeta. Ono što je sigurno je da nećete moći točno znati kako će ispasti pa ovakva tehnika nije za one koji se strogo i striktno drže pravila i žele znati točan rezultat. Ovdje dozvoljeno eksperimentiranje i znatiželja u umjetničkom procesu koja će vas dovesti do finalnog proizvoda, a on doista može biti genijalan. Glaziranje kao posljednja faza u izradi vaše keramike, na vrlo jednostavan način možete izvesti pomoći pjene i sapunice. You Tube je prepun videa u kojima je na jednostavan način objašnjeno kako to postići. 

Istražite kreativnost i pronađite se u izradi keramike 

Vrijeme u kojem živimo idealno je za oslobađanje svih skrivenih želja i talenata, a da pritom prepuštamo sebi odluku u kojem smjeru ćemo istraživati sebe. Umjetnost nije bez razloga “spasiteljica duše”, a umjetnička djela ta koja našim životima daju neku uzvišeniju vrijednost. No tek kada se to znanje i vještine prenose, kada vaša iskra u nekome probudi iskru i započne interes za nekom novom pričom, stvari itekako počinju imati smisla. Osjetiti glinu pod rukama i sudjelovati u cijelom procesu stvaranja doista je zabavno, zato se nemojte bojati okušati u njemu. Možda vas upravo ova tehnika na to potakne. 

Učitati još
Zatvori