Pašta, vino, more: Jedan print koji nas je odmah privukao da razgovaramo s Draganom
Pašta, vino, more: Jedan print koji nas je odmah privukao da razgovaramo s Draganom

Pašta, vino, more: Jedan print koji nas je odmah privukao da razgovaramo s Draganom

Volimo art printeve, ali i sve one male detalje koji nam svakodnevicu čine ljepšom. Kako onda ostati “imun” na predivne printeve koji su nam zapeli za oko ovih dana kada baš razmišljamo o smiraju ljeta, vlastitim uzemljenjima i novim početcima? Nikako. Naši lijepi trenutci (ili barem predmeti koji na njih podsjećaju) mogu trajati koliko god sami poželimo, pogotovo kada ih materijalizirane prenesemo i u naše interijere. Nježne i pastelne boje te zanimljivi citati odlike su boja Creative studija koji osim printeva radi i bilježnice, tote torbe i čestitke za razne prigode. Razgovarali smo s osnivačicom studija Draganom Pavić koja nam je otkrila sve što nas je zanimalo o njezinom biznisu.

  • Tko je Dragana Pavić?

Dizajnerica, ilustratorica i lice iza mladog poduzeća – boja Creative Studio, koje uskoro slavi svoj prvi rođendan. Po struci sam ekonomistica koja je po završetku fakulteta privremeno zauzela mjesto u korporativnom svijetu u IT industriji, sve dok nisam osjetila poziv za “onim” nečim više.

boja-creative-studio3
  • Kako i kada si se počela baviti ilustracijom i dizajnom? Što je bilo prije?

Osvrćući se na svoje formalno iskustvo prije svijeta dizajna, neke od ključnih uloga mogu se svesti na project i product management, consulting te client relationship management. Koliko god zanimljive i izazovne uloge bile, postala sam svjesna da to više nije to. Da posao mora biti nešto više od “samog posla”. Nekad je dovoljno prepoznati ono što ne želite, kako biste bili bliže spoznaji što zapravo želite.

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

Steve Jobs

boja-creative-studio2

Kroz svakodnevnu blisku suradnju s grafičkim dizajnerima, otkrila sam da to područje budi ono nešto u meni. I dogodio se, kako ga ja zovem, moj Design-Wake-Up-Call. Od tog trenutka sam u potpunosti odlučila posvetiti svo slobodno vrijeme u edukaciju u području vizualne komunikacije i grafičkog dizajna. Od tada je prošlo 4 godine, tijekom kojih sam radila kao grafički dizajner za online trgovinu za plus-size modu za žene, nakon čega sam odlučila pokrenut boja Creative Studio. Dizajn je postao dio mene i uistinu radim ono što me u potpunosti ispunjava i što volim.

boja-creative-studio7
  • Što sve radiš?

Studio sam osnovala kako bih povezala moderne i ambiciozne poduzetnike i brendove s njihovom željenom publikom kroz dizajn. Moja ekspertiza leži u brendingu, ilustriranju, packaging dizajnu, social media dizajnu, web dizajnu te kreativnoj direkciji. Uz to, ove godine sam lansirala prvu kolekciju brenda boja Creative Studio pod nazivom “Mindful Moments Collection” koja se sastoji od postera, seta bilježnica te tote torbi uz mini kolekciju čestitki za posebne prigode. Kolekcija je nastala s namjenom da unesem toplinu i ugodan osjećaj u svakodnevicu pojedinca kroz vizuale s afirmativnim i inspirativnim porukama.

boja-creative-studio1
  • Kako dolaziš do ideja?

Moji radovi nastaju fuzijom utjecaja trendova i moje osobnosti. Inspiraciju pronalazim u malim, onim jednostavnim, ali posebnim trenucima. Nekada u buci šarenog grada, a ponekad, sasvim slučajno, najkreativnije ideje dođu baš uz Paštu, Vino i More.

boja-creative-studio13
boja-creative-studio10
  • Je li zahtjevno danas baviti se poduzetništvom, biti kreativan u isto vrijeme i imati posao nakon posla?

Moja mantra glasi “One step at a time”, tako i gledam na zahtjevne faze s kojima se susretnem. Svatko tko gradi nešto svoje neće poreći da postoje teški trenutci, a u tim trenutcima podrška od obitelji i inspirativnih kolega od neizrecivog je značaja. Kada na kraju dana radite ono što vas ispunjava i vidite svrhu u tome te je vaš rad i trud prepoznat, imati posao nakon posla i ne zvuči tako loše 🙂

boja-creative-studio6
  • Gdje se mogu kupiti tvoji radovi?

Trenutno sam na Špancirfestu do 27.08. u sklopu Kreativnice, pa slobodno prošpancirajte do mene. Vidimo se i u Ilici u sklopu projekta Ilica: Q’Art 17.09. Narudžbe za kolekciju Mindful Moments zaprimam i putem DM na Instagramu @bojacreativestudio, te putem web shopa koji će uskoro biti dostupan na www.bojacreativestudio.com

boja-creative-studio8
  • Koji su ti planovi za dalje?

Plan mi je proširiti kolekciju i razvijati se u području brendinga te packaging dizajna. Velika želja mi je ujedno i ilustrirati naslovnice knjiga, prvenstveno Chick Lit žanra, čiji sam veliki fan. Također me veseli najaviti da trenutno radim na posebnoj ediciji seta bookmarkera i jedva čekam uskoro podijeliti više detalja. Follow my journey @bojacreativestudio

Foto: boja Creative Studio

Učitati još
Zatvori