Beluga Ceramics ima leopard kolekciju koja nam je odmah zapela za oko 
Beluga Ceramics ima leopard kolekciju koja nam je odmah zapela za oko 

Beluga Ceramics ima leopard kolekciju koja
nam je odmah zapela za oko 

Leopard uzorak ekstremno je popularan još od osamdesetih, a varijacije na temu ima bezbroj. Gotovo svaki velik dizajner barem se jednom poigrao ovim uzorkom pokušavajući ga ukomponirati u svoj umjetnički opus. S godinama on se mijenjao stilski, od izrazito ekstremnog do minimalističkog, jednobojnog do eklektično šarenog. Danas ga volimo u njegovim minimalističkim oblicima i s jednostavnim motivima pastelnih boja. Pronašli smo jednu takvu kombinaciju u radovima brenda iz Srbije Beluga Ceramics čiji rad pratimo već neko vrijeme. 

Beluga Ceramics leopard kolekcija

Unikatni porculanski predmeti, odišu jednostavnošću i autentičnošću i možemo reći da takve nećete sretati po svuda. Često se u svom radu vode pravilom da je manje više, a ponekad je i kod njih to “više” minimalističnog izraza pa se ponovo ističe. Novija leopard kolekcija toliko je divna da smo odmah poželjeli i nekoliko predmeta za naše interijere. Od tanjurića, šalica, vazi pa čak i stolnih lampi, ovaj nježan dizajnerski pristup temi potpuno nas je oduševio. Treba se samo od svih komada odlučiti za onaj pravi. Osim leoparda pogledajte i njihove druge kolekcije koje će obožavati svi ljubitelji decentnog i romantičnog stila. 

Beluga Ceramics

Vlasnici Beluga Ceramics studija su Jovana i Sergio, koji su se nakon mnogo putovanja odlučili skrasiti u Srbiji i zajedno stvarati nešto jedinstveno, kreativno i dugotrajno. Samo ime Beluga inspirirano je oceanom i prirodom, vraćajući se tradicionalnim načinima proizvodnje u vrijeme kada je sve trenutno. Svaki komad keramike izrađen je isključivo ručno, oblikovan i oslikan s puno strpljenja i pažnje. “Svoje komade izrađujemo od francuskog porculana i njemačkog kamenog i stolnog posuđa. Razni pigmenti i glazure iz Njemačke i Mađarske, a na kraju (nakon dva tjedna procesa proizvodnje) obogaćujemo keramiku 24k zlatom.” – kažu Jovana i Sergio. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori