Najbolji dizajnerski komad namještaja dolazi upravo iz Hrvatske

Najbolji dizajnerski komad namještaja
dolazi upravo iz Hrvatske

Višenamjenski proizvod Bavul koji je dizajnirala Lea Aviani za Prostoriu nagrađen je cijenjenom nagradom Iconic Award 2022 – „Best of Best“.

Iconic Awards

Nagrada Iconic Awards: Innovative Interior prepoznaje najbolje u svim sektorima dizajna interijera širom svijeta. Dizajn Bavula osvojio je „Najbolje od najboljeg“ („Best of Best“) u kategoriji Namještaj. Nakon dodjele nagrada uslijedit će otvorenje izložbe Iconic Awards 2022: Izložba Innovative Interior, na kojoj će biti izloženi nagrađeni proizvodi »Najbolje od najboljeg«.

Bavul

Bavul je dizajniran kao višenamjenski tapecirani objekt koji se iz klupe može pretvoriti u krevet. Njegov oblik i ime podsjećaju na dalmatinsku škrinju koja je korištena za skladištenje, sjedenje ili putovanje, a nasljeđivana je kao ostavština unutar obitelji. Bavul u svom osnovnom obliku služi kao sustav sjedenja u javnim prostorima poput muzeja i hotela ali i dnevnom boravku, blagovaonici za stolom ili u hodniku – čekajući da ispuni vaše potrebe za dodatnim krevetom. Njegove dimenzije također savršeno odgovaraju ugostiteljskim objektima u kojima štedi dragocjeni prostor. S jakim vizualnim izgledom i kombinacijama boja, Bavul se uklapa u različite stilove interijera. Bavul je dizajnirala poznata splitska arhitektica i produkt dizajnerica Lea Aviani za Prostoriu.

Foto: Marko Marinković

Učitati još
Zatvori