Barcelonska umjetnica Carla pronalazi ljepotu u nesavršenostima

Barcelonska umjetnica Carla pronalazi
ljepotu u nesavršenostima

Madrid i London su dvije svjetske metropole u kojima umjetnica Carla, sa stalnom adresom u Barceloni, izlaže svoja najljepša dijela. Naime, apstraktne skulpture od raskošnih materijala u glavnom su fokusu. No, zadivljena ljepotom ženskog tijela kao i svim nesavršenostima, koje svojim očima vidi kao savršene, počela je i slikati.

Carla Cascales Alimbau umjetničke instalacije voli držati i u svome domu. Upravo smo na Instagram profilu i saznali za talentiranu djevojku koja slijedi svoju ljubav prema stvaranju vlastitim rukama. Umjetnica, čija djela su prepoznali ostali umjetnici, ali i renomirani arhitekti usko surađuje s nekoliko poznatih brendova za dizajn interijera.

Umjetnica koja svoj posao zaista voli

Sve kreacije nastaju u njenom domu koji je ujedno i studio. Svjesna pritisaka koji se nameću ženama u modernom svijetu po pitanju ideala ljepote odlučila je svoju viziju iskazati kroz skulpture. Ženska figura tako je poprimila još delikatniju i senzualniju notu kroz prizmu i oči jedne žene. Umjetnica Carla inspiraciju za skulpture i slike pronalazi u jednostavnosti, a glavna misao je ‘manje je više’.

Filozofija koja savršenost traži u nesavršenostima karakteristična je za istočnjačke kulture, sigurno ste čuli za kintsugi. U njoj je i sama pronašla motivaciju da ljubav prema umjetnosti ne stane s dobivanjem diplome nakon završenog fakulteta.

Divni detalji za dom

Proces iz kojeg misao postaje opipljivo djelo ne može se požuriti. Za neke skulpture potrebno je uložiti mjesece rada, dok druge nastanu u sitnim noćnim satima i naletima kreative koja dođe sasvim iznenadno. Barcelonska umjetnica najviše voli kombinirati mramor, kamen i drvo. Pukotine i ‘greške’ nastale u izradi ne pokušava sakriti već ih ističe kao glavni adut svojih skulptura.

Minimalistički dizajn i jednostavna estetika slike i objekte čini savršenom dekoracijom za svaki dom. Posebno će se svidjeti svima onima koji cijene mlade umjetnike u usponu i gaje istu ljubav prema kreativnom stvaralaštvu.

 

Foto: Instgaram (@carla_cascales_alimbau)

 

Učitati još
Zatvori