Pogledajte predivan mural street art umjetnika Arteza

Pogledajte predivan mural street
art umjetnika Arteza

Za novi „Hometown” mural na beogradskim ulicama zaslužan je tamošnji lokalni umjetnik svjetskog glasa, Artez. Beograđanin Andrej Žikić gotovo dvadeset godina djeluje na ulici, a njegovi realistični portreti krase pročelja velikih domaćih i svjetskih lokacija. Njegove smo radove imali priliku gledati i na Graffitima na Gradele, festivalu koji okuplja creme de la creme lokalne i svjetske graffiti i street art scene, kao i u Zagrebu, Bjelovaru i na drugim sličnim festivalima u Hrvatskoj.

https://www.instagram.com/p/B3BizoQoWXZ/

Artez „Hometown” mural

Za najnoviji mural naziva „Hometown mural“ koji je naslikan odmah uz glavnu pješačku ulicu u Beogradu, Artez kaže. „Ovaj mural vam može ispričati nekoliko različitih priča, a možete ga samo gledati kao lijepu sliku. Ostavljeno je promatračima da izaberu što će vidjeti i kako će ga razumjeti. Ja se samo nadam da će mnogi beogradski vrapci imati vjetar u krilima na putu do mjesta koje žele nazvati domom.“

Murali diljem svijeta

Artezovi radovi nalaze se na pročeljima zgrada diljem svijeta, a nerijetko inspiraciju pronalazi u samoj lokaciji. Tako ćemo ga viđati u različitim varijantama i dimenzijama, no uvijek besprijekornog i s jasnom porukom. Svjež i kreativan svojim pristupom na zidu ovaj beogradski umjetnik odavno je dobio visoko mjesto na regionalnoj listi uličnih umjetnika, a svakim novim radom slučajne i namjerne prolaznike ostavlja bez daha.

Učitati još
Zatvori