Art Zagreb nakon odlične prve godine ulazi još spremniji u drugu sezonu

Art Zagreb nakon odlične prve godine ulazi
još spremniji u drugu sezonu

Art Zagreb 2019.

Nakon odlično posjećenog prvog, drugi Art Zagreb održat će se 16.–19. 5. 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Hala V. Ovaj sajam umjetnina središnje je događanje hrvatskog tržišta umjetnina. Na 1.000 m2 dvadesetak izlagača predstavit će radove pedesetak, uglavnom hrvatskih suvremenih umjetnika. Popratni program sajma čine predavanja, paneli i filmske projekcije na temu tržišta umjetnina. Očekuje se više od 3.000 posjetitelja — kolekcionara, galerista, umjetnika i općenito ljubitelja umjetnosti koji će možda svoju prvu umjetninu kupiti upravo ovdje.

Prodaja na prvom Art Zagrebu premašila je sva očekivanja s više od 40 umjetničkih djela. Cijena radova kretala se od 400 do 100.000 HRK, tako da je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Juraj Vuglač, organizator Art Zagreb: „U sivilu koje je postalo hrvatsko tržište umjetnina nudimo mjesto na kojemu je jasno što se kupuje, po kojoj cijeni i zašto, jer jedino takav otvoreni pristup može ponovno oživjeti interes za umjetnine koje ne moraju biti samo ulaganje u vizualno lijepo, već i ekonomski sigurno.“

Učitati još
Zatvori