Alessandro Florio sicilijanski je umjetnik i tattoo artist koji osvaja autentičnošću
Alessandro Florio sicilijanski je umjetnik i tattoo artist koji osvaja autentičnošću

Alessandro Florio sicilijanski je umjetnik i tattoo artist koji osvaja autentičnošću

Alessandro Florio je slikar sa Sicilije, ali i vizionarski tattoo umjetnik te vlasnik Puto Amor Tattoo studija. Njegovi radovi naprosto očaravaju i definitivno nam je jedan od dražih umjetnika novije generacije.

Alessandro Florio

Zamislite sve što je cool, urbano, pomaknuto i autentično i onda to sve zamislite u jednoj osobi i njezinom radu, ono što dobijete je Alessandro Florio. Ovaj slikar i tattoo artist sa Sicilije ističe se u masi svojim prepoznatljivim stilom i beskompromisnim riskiranjem što se nama itekako sviđa. Njegov ekstravagantni i divlji stil savršeno razbija dosadnu i uniformiranu svakodnevicu. Nije za svakoga, priznat ćemo, ali sigurno će ga svatko primijetiti, suprotno je jednostavno nemoguće.

Bez skice

Kada govori o svom radu Alessandro kaže:

“Gesta je Gospodar, koncept postavlja pozornicu za akciju; čestito majstorstvo odražava stvarnu prirodu samog koncepta. Cijeli krug proizvodnje pokreće privlačnost. Privlačnost pokreće izbore, ona je magnet, ona je majka cvjetanja. Zlouporaba detalja je neprijatelj, pretjerivanje skriva čistoću. Radovi su lišeni pripremnog nacrta; sve se rađa u trenutku pokušavajući ne kontaminirati emotivni instinkt koji me vodi slikanju. Dakle, ono što po mom mišljenju može biti pogreška, promatrač to može protumačiti kao namjernu gestu i time oprostiti moje samouke pogreške.”

Ovaj intuitivni umjetnik tako stvara prava remek-djela, koja smo si definitivno zapikirali za dnevni boravak ili zid spavaće sobe. Zašto? Procijenite sami.

Učitati još
Zatvori