Ako razmišljate o Zaragozi kao ljetnoj destinaciji ne propustite veliki mural s potpisom naše OKO

Ako razmišljate o Zaragozi kao ljetnoj destinaciji ne propustite veliki mural s potpisom naše OKO

OKO u Zaragozi

Asalto je najstariji španjolski međunarodni festival urbane umjetnosti koji od 2005. djeluje na ulicama starog grada Zaragoze avangardnim umjetničkim prijedlozima, participativnim i impresivnim djelima urbanih umjetnika i umjetničkih skupina na nacionalnoj i međunarodnoj sceni.

Kao koncept to je jedinstveno umjetničko i kreativno iskustvo jer se cijeli kreativni proces i njegovo izvođenje odvija u gradu Zaragozi, na njegovim ulicama koje su se pokazale kao najbolja art radionica, najbolje platno i najbolja galerija.

Asalto je postao festival koji ima za cilj istražiti, otkriti ili ponovno otkriti urbani prostor kroz umjetničke aktivnosti, akcije i različita urbana iskustva kako bi transformirao javni prostor u participativni, šareni, prijateljski i kulturno otvoren i aktivan scenarij.

Prije nekoliko godina upravo na tom festivalu gostovala je i naša OKO te je oslikala veliki mural s prikazom psa. Mural je ostao dio vizualnog identiteta grada, a OKO se još par puta vraćala i na Asalto i u Zaragozu, u povijesni muzej te na tramvajske stanice, o čijim likovnim rešenjima smo već i pisali.

Foto: OKO, Asalto

Učitati još
Zatvori