“A što će mama i tata reći” prvi je i jedinstveni ilustrirani vodič za bake i djedove

“A što će mama i tata reći” prvi je i jedinstveni ilustrirani vodič za bake i djedove

vodič za bake i djedove_1

Udruga Sijede vrijede i kreativna agencija I TO NIJE SVE! izdali su jedinstveni vodič za bake i djedove “A što će mama i tata reći?”, prvi takav vodič objavljen na ovim prostorima. Suradnja je to koja je započela u jeku krize, uzrokovane pandemijom COVID-19, tijekom koje je I TO NIJE SVE! kreativna agencija priskočila u pomoć malim i srednjim poduzetnicima te ponudila svoje usluge bez naknade.

„A što će mama i tata reći?“

Jedni od onih koji su se pozivu odazvali je bila i udruga Sijede vrijede, za koju je agencija u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja i ponašanja ovaj vodič osmislila i izradila. „A što će mama i tata reći?“ napravljen je kako bi pomogli svima onima koji se po prvi puta susreću s izazovima odgoja svojih unuka i unučica. Radi se o jedinstvenom vodiču na ovim prostorima koji bake i djedove na jednostavan način vodi i odgovara na ona najvažnija pitanja s kojima se svi kad tad susreću.

„Izuzetno sam ponosan na cijeli naš agencijski tim zbog ovog vodiča te zbog ostvarene suradnje s udrugom Sijede vrijede”, rekao je po izlasku vodiča Alen Kekić, vlasnik i kreativni direktor I TO NIJE SVE! agencija. “Sretan sam što je udruga prepoznala naše ideje i što su hrabro s nama krenuli na ovakav put, dok je rezultat suradnje djelo koje će, uvjeren sam, biti od velike pomoći svim bakama i djedovima koji odgajaju nove generacije koje dolaze. S obzirom da smo svi svjesni tereta koja su moderna vremena i užurbani način života nametnuli našim bakama i djedovima, vjerujem da će se ovaj vodič pokazati kao pravo blago te određeni “how to guide” za sve one kojima je potreban odgovor na pitanje poput kako voditi baka servis ili što kad se čuvanje unuka pretvori u posao? Iako smo mi u agenciji još uvijek mladi, svakako dijelimo vrijednosti za koje se zalaže udruga Sijede vrijede te nam je bitna inkluzija starijih u društvo, jer na kraju krajeva, nisu naši roditelji jedini koji su nas odgajali i koji su svoju ljubav bezuvjetno dijelili, pa je vrijeme da im se na neki simbolični način i odužimo”, zaključio je Kekić.

Vesna Širanović, jedna od osnivačica udruge Sijede vrijede, naglasila je kako su izuzetno zadovoljni krajnjim rezultatom suradnje. „Zahvaljujući razmjeni ideja različitih generacija i izuzetnoj kreativnosti agencije, danas se možemo pohvaliti s jedinstvenim vodičem za koji sam sigurna da će biti vrlo dobro prihvaćen među našim članovima i svima kojima je namijenjen. Udruga Sijede vrijede, priprema radionice za bake i djedove kako bismo im bili podrška, kako bismo zajednički pokušali naći odgovore na sva pitanja koja ih muče, a vodič će, vjerujem, biti dodatna vrijednost svima onima koji žele znati više o tome kako biti bolji baka ili djed. Svrha udruge Sijede vrijede je unaprjeđenje i podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi, te sam sigurna da će nam ovaj vodič pomoći u tome, te da će nam pomoći u nastojanjima da premostimo generacijske razlike i da se bolje razumijemo“, zaključila je Širanović.

Naklada od 500 primjeraka

Vodič za bake i djedove, pod nazivom “A što će mama i tata reći?”, osmišljen je za potrebe udruge Sijede vrijede. I TO NIJE SVE! kreativna agencija, ga je izradila, ilustrirala te osmislila bez financijske naknade, te su u ovom projektu sudjelovali i tiskara Radin koja je vodič tiskala te tvrtka Europapier koja je za vodič donirala potrebne količine papira. Vodič je tiskan u nakladi od 500 primjeraka

Učitati još
Zatvori