U ljetnom điru: Gina Victoria Damjanović

U ljetnom điru: Gina Victoria Damjanović

Našu rubriku U ljetnom điru u sklopu koje vam donosimo kratke preporuke i razgovor o ljetu s intrigantnim glazbenicima, umjetnicima, glumcima i kreativcima nastavljamo uz Ginu Victoriu Damjanović. Iako se ljeto bliži kraju i godišnji odmori su na zalasku još uvijek volimo uživati u ljetnim temama jer nam je tako ipak lakše prihvatiti vraćanje u svakodnevicu i dnevne obaveze. Gina nam je otkrila kako je ona provela ljeto, koje su joj najdraže ljetne tradicije te što neće propustiti čitati i gledati ovih dana.

  • Koji su ti planovi do kraja ljeta?

Godišnji odmor je nažalost gotov, ali planiram iskoristiti još pokoji vikend za kratke izlete u prirodu s ekipom. U planu su Mrežnica, Kupa, Lokvarsko jezero, Plitvice…

Plitvička jezera
  • Je li bilo radno ili ležerno?

Oboje! Uspjela sam se odmoriti, bila sam na mom rodnom Braču, skoknula do Šolte i proletjela kroz Split, to je moja klasična ljetna ruta. A i Zagreb je super ljeti, neobično je kad su ulice poluprazne, sporiji je, a istovremeno živ i šaren, ima neku posebnu magiju 🙂

  • Koja ti je omiljena ljetna tradicija?

Svako ljeto držimo fige da se cijela ekipa iz djetinjstva okupi na Braču. Inače smo razasuti po svijetu, od Njemačke pa do Italije te diljem Hrvatske, a nema ništa ljepše od toga kad smo zajedno na otoku. Kad se to dogodi, krenemo lagano – kasnojutarnje duge kave uz remi i križaljke, prženje na suncu i kupanje te večernji palačinka partiji uz društvene igre i dobru glazbu.

  • Što se čita ovoga ljeta na plaži?

Od novijih izdanja Isabel Allende – Žene drage srcu mom, a svako ljeto iznova čitam Fannie Flagg – Pohane zelene rajčice.

  • Koju bi knjigu baš svakome preporučila?

Cijeli Harry Potter serijal. Oduvijek i zauvijek, najdraže knjige.

  • Planiraš li bingeati neku seriju?

Na moru se kompletno maknem od ekrana, a sad kad sam se vratila u Zagreb sam krenula gledati How to get away with murder, volim krimi serije, koje su istovremeno easy i napete.

  • Tvoj izbor za ljeto – kino na otvorenom ili kazalište na otvorenom?

Oboje, iako sam ove godine više bila u kinu, najdraže mi je ljetno kino u Supetru. 🙂

  • Koncert na koji uskoro planiraš otići?

Od 2019.-e čuvam ulaznice za koncert Jamieja Culluma, ali kako stvari stoje, još ću neko vrijeme morati pričekati. A ovo ljeto se nadam da ću uloviti Silente i Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli.

qrf
  • Top 3 savršena ljetna hita koja savršeno opisuju najtopliju sezonu?

Jamiroquai – Corner of the Earth, Jon Batiste – Freedom, Lionel Richie – All night long

  • Najbolji ljetni film svih vremena?

Moj najdraži paše na sva godišnja doba – Forrest Gump 🙂

Foto: Privatni album

Učitati još
Zatvori