Čitajte besplatne e-knjige u posebnim zonama u Hrvatskoj

Čitajte besplatne e-knjige u
posebnim zonama u Hrvatskoj

frez2

FREZ (Free Reading Zones) je projekt svjetskih izdavača, knjižnica, i ostalih organizacija koje se zalažu za promidžbu pismenosti i čitanja. U suradnji s državnim službama i privatnim sponzorima, FREZ pretvara sve prostore (parkove, bolnice, vlakove, autobuse, plaže, škole, trgove, hotele, fakultete) u zone u kojima su knjige dostupne za čitanje na svim uređajima (pametnim telefonima i tabletima) u tom trenutku i besplatno.

Misija FREZ-a je da se maksimalno iskoristi potencijal digitalne knjige koja u istom trenutku može biti dostupna svakom čitatelju bilo gdje na svijetu, bez ograničenja. Formati postaju nebitni, a e-knjiga jednako vrijedno sredstvo prenošenja pisane riječi. Uz to, zahvaljujući e-readeru, jednostavnija i lakša za prenošenje kuda god pošli.

frez1

Glavni partneri FREZ-a su često gradske knjižnice koje tim putem istupaju izvan okvira svojih zidova i ‘donose’ knjige među ljude (jer oni više ne moraju biti fizički prisutni u knjižnici da se ulogiraju i čitaju). Osoba treba samo doći u unaprijed određenu ‘zonu’ i na svoj uređaj instalirati besplatnu aplikaciju za čitanje. Nakon toga čitati se može online ili offline. Kad se napusti zona besplatnog čitanja, ono se može nastaviti bilo gdje ako je osoba član gradske knjižnice.

Trenutno se kolekcija aplikacije Total Boox sastoji od stotinjak tisuća knjiga na nekoliko jezika (za odrasle i djecu; za razonodu i obrazovanje) od poznatih svjetskih izdavača i raste tjedno. Novi izdavači se dodaju listi na tjednoj bazi. Najveća količina knjiga je na engleskom jeziku, ali sve ih je više na svim ostalim svjetskim jezicima i sve ćete ih moći čitati ako se uključite u projekt.

Više uskoro doznajte na linku!

Foto: press, John Pavlish

Učitati još
Zatvori