TV serije koje će dominirati 2017.

TV serije koje će dominirati 2017.

sherlock-1

Da je 2016. bila godina TV serija je svakako nesumnjivo, no kako stvari stoje i ova koja slijedi, 2017., bit će opasna konkurencija 2016. Neke serije dobivaju svoje sljedeće sezone, neke novim sezonama iznenađuju, a neke tek stupaju na scenu. Koje ćemo serije gledati i koji naslovi će nas držati u neizvjesnosti minimalno jednom tjedno, donosimo u nastavku.

Četvrta sezona jedne od najpopularnijih britanskih serija posljednjih godina se bliži. Premijera prve epizode kriminalističke serije Sherlock pod nazivom ‘The Six Thatchers’ bila je jučer, 1. siječnja, a Sherlock se vratio s još više misterija nego do sada.

TV serija ‘Taboo’ u osam epizoda donosi priču o avanturistu Jamesu Keziahu Delaneyju koji tijekom ranog 19. stoljeća izgradi veliko transportno carstvo. Serija počinje njegovim povratkom u London, nakon što su svi mislili da je mrtav, i potragom za nasljedstvom koje mu pripada. James nasljeđuje, uz materijalno bogatstvo, i niz neprijatelja te prijetnje smrću.

BBC je objavio prvi trailer i donosi kratki uvid u priču, koja, koliko vidimo obiluje dramom, neizvjesnosti i mnogo uzbuđenja. Emitiranje ove BBC-jeve dramske poslastice počinje 7. siječnja.

Deset godina nakon serijala ‘Planet Earth’ svjetski poznatog autora, vjerovatno najzanimljivijih dokumentaraca, Davida Attenborougha, BBC donosi i nastavak ‘Planet Earth 2’. Nagrađivani serijal od jedanaest epizoda bio je najskuplja produkcija dokumentarnog programa i prva koja je snimljena u HD-u. Bio je to revolucionaran pothvat u filmskoj i TV industriji koji je gledateljima donio jedno vrhunsko vizualno iskustvo.

planet-earth-2-1

planet-earth-2-3

earth-2-0

Nastavak će svakako razveseliti sve ljubitelje ovog formata i donijet će priču o planeti Zemlji iz posve nove perspektive koristeći značajne napretke u filmskoj tehnologiji i u novim razumijevanjima prirodnog svijeta. Ovaj novi, još spektakularniji serijal počet će na BBC One kanalu 28. siječnja, imat će šest epizoda i svaka će trajati sat vremena, a kakav doživljaj nas očekuje pogledajte u prvom traileru.

Ljetos smo već počeli odbrojavati dane, tjedna i mjesece do emitiranja treće sezone jedne od najboljih američkih kriminalističkih serije zadnjih godina – ‘Fargo’. Prve dvije sezone ‘progutali’ smo brzinom svjetlosti i malo nas je zatekao ovaj vremenski rascjep do treće sezone.

Odlični glumci u prvoj pa i u drugoj sezoni, genijalna radnja i nenametljive, suptilne, a svakom ljubitelju filma Fargo, prilično jasne, pametne reference na njega, stvorili su zavidnu publiku i obožavatelje žanra, koji jedva čekaju vidjeti što će genijalni umovi, pisci iza serije ovoga puta kreirati.

'Fargo', Colin Hanks

‘Fargo’, Colin Hanks

film 'Fargo'

film ‘Fargo’

Šesta sezona turbo popularne serije ‘Girls’ počinje se emitirati u veljači na HBO-u. Podsjetimo se, Jessa i Hannah su već u petoj sezoni bile na ratnoj nozi zbog Adama, a čini se kako se netrpeljivost nastavlja. Prijateljske veze unutar ove neobične grupe djevojaka lagano su počele pucati, a hoće li se do kraja šeste sezone opet ujediniti ili će svaka otići svojim putem doznat ćemo 12. veljače 2017. kad je zakazana premijera prve epizode.

Serija Girls, HBO

https://www.youtube.com/watch?v=euZBySbSZbM

Jedna od dramskih serija kojoj se također veselimo jest i ‘The Deuce’ čija je radnja smještena oko Times Squarea u New Yorku. Prva sezona imat će osam epizoda i prati period kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina dvadesetog stoljeća u tada rastućoj pornografskoj industriji. Glavne uloge imate će James Franco i Maggie Gyllenhaal što je svakako razlog da barem počenete gledati seriju. Vjerujemo da ćemo se svi ‘zakačiti’ na nju.

The Deuce

The Deuce

Peta sezona kriminalističke serije ‘The Americans’ nastavlja priču dvoje sovjetskih tajnih agenata, špijuna, Elizabeth (Keri Russell) i Philipa Jenningsa (Matthew Rhys), koji pretvarajući se da su bračni par s dvoje djece (Holly Taylor i Keidrich Sellati) u sjevernoj Virginiji, u predgrađu Washington D.C.-ja, žive svoj dvostruki, često opasani život.

the americans slider 2

Seriju je kreirao bivši CIA operativac, Joe Weisberg te mu je cilj bio prvenstveno prikazati onaj privatni, bračni i obiteljski život ovakvog para. Međunarodni odnosi u seriji na neki način su alegorija ljudskih odnosa te se cijela priča iznimno stabilno razvija u ta dva prstena radnje. Interesantno je njegovo tumačenje parova i obitelji gdje jedan od njih, ili oboje, rade kao agenti, posebno u drugim (često neprijateljskim) državama i okolnostima. Takav koncept priče, gdje se sudaraju privatnost, ljudskost i ranjivost s visokom politikom, prikrivenim akcijama te tajnama na najvišim državnim i političkim razinama Joe Weisberg uspješno je i iznimno vjerno prikazao u seriji ‘The Americans’.

The Americans

The Americans

the americans 5

Nastavak serije ‘Twin Peaks’ sigurno će razdrmati TV publiku jer se na male ekrane vraćaju kultni likovi Davida Lyncha. Kyle McLachlan odmah je potvrdio svoju ulogu Dale Coopera, a neka od iznenađenja svakako su Monica Bellucci, Michael Cera, Laura Dern, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Naomi Watts i David Duchovny!

Druga sezona ‘Stranger Things’ stiže u srpnju ove godine, iako konkretan datum još nije poznat, znamo da druga sezona donosi devet epizoda. Radnja će se odvijati u 1984., otprilike godinu dana nakon prvih nadnaravnih događaja, a mi jedva čekamo vidjeti kako će se dalje razvijati. Potvrđeno je da se glavna junakinja Eleven, koju glumi odlična Millie Bobby Brown, vraća u drugoj sezoni, što će svakako razveseliti sve obožavatelje, sada već, kultne serije.

Stranger Things

‘Stranger Things’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori