Odlični švedski filmovi u kinu Tuškanac

Odlični švedski filmovi u kinu Tuškanac

'Mi smo najbolje'

Mi smo najbolje

Suvremeni švedski filmovi koje ćete imati priliku vidjeti na Tjednu švedskog filma u Kinu Tuškanac fokusirani su na manje ili više intrigantne, zanimljive, slojevite pa i provokativne ženske priče i sudbine, podjednako one stvarne kao i fikcijske. Bit će to tjedan jake ženske energije i zanimljivih likova.

Ciklus otvara film Gubitnik – uspjeli, višestruko nagrađivani prvijenac Ronnija Sandhala koji je osvojio sedam nagrada na švedskim i međunarodnim festivalima. Zatim slijedi drama Čudo u Viskanu koja se bavi zategnutim odnosima u otuđenoj obitelji čiji zavađeni članovi žive na suprotnim obalama rijeke. Film Mlada Sophie Bell govori o dvije prijateljice koje nakon diplome maštaju o drugačijem životu i planiraju selidbu u Berlin.

Mlada Sophie Bell

Mlada Sophie Bell

Krug je fantastični horor koji je producirao Benny Andresson iz banda ABBA, a zatim slijedi Moodyssonova srednjoškolska glazbena drama Mi smo najbolje ovjenčana sa čak četrnaest nagrada. Jedini dokumentarac u ciklusu film je Astrid o spisateljici Pipi Duge Čarape – Astrid Lindgren koji je režirala ista redateljica kao i film o Olofu Palmeu, Kristine Lindström.

Premijere filmova su u svaki dan od 23. siječnja do 28. siječnja u 19 sati. Termini prikazivanja repriza i detalje o filmovima možete saznati na kinotuskanac.hr. Na prvu projekciju, koja otvara Tjedan švedskog filma, 23. siječnja u 19 sati moguće je ući samo uz pozivnicu. Ulaz na ostale projekcije je 10 kn, a za članove Hrvatskog filmskog saveza ulaz je besplatan.

https://www.youtube.com/watch?v=m9TCq3A7t9Q

Učitati još
Zatvori