Tjedan mjuzikala počinje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Tjedan mjuzikala počinje na
Ljetnoj pozornici Tuškanac

pop up cover-opening2

Tjedan mjuzikala na Pop Up Summer Gardenu

Ovoljetni Pop Up Summer Garden osim odličnog zabavnog programa ovog ljeta donosi i fantastične filmove! Od večeras pa do kraja tjedna vas čekaju prave filmske poslastice – mjuzikli. No, uz njih dolazi i red koktela i red odlične klope by Pani Zagreb. Projekcije filmova počinju u 21 i 30 sat, a cijena ulaznice je 25 kuna. No, koje filmove Tjedan mjuzikala donosi na Ljetnu pozornicu Tuškanac ovog tjedna?

 

Sing Street

Večeras se prikazuje ‘Sing Street’ tj. Raspjevana ulica Johna Carnea. Film donosi ljubavnu priču o dječaku Connoru, misterioznoj djevojci i bendu u nastanku. Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji blizu su prekida – a jedini mu je prijatelj stariji brat koji je opsjednut glazbom. Nakon što je ugledao misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

Whiplash

Sutra, 17. kolovoza, na rasporedu je ‘Whiplash’ tj. Ritam ludila Damiena Chazellea. Redatelj i scenarist Damien Chazelle donosi nam, od kritike iznimno hvaljeni, glazbeni film o odnosu između talentiranog bubnjara i njegovog strogog profesora. Andrew Neiman (glumi ga Miles Teller) je ambiciozni mladi jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada.

Terence Fletcher (glumi ga J. K. Simmons), profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi. Fletcher otkriva Andrewa i dovodi nadarenog bubnjara u svoj bend te tako zauvijek mijenja mladićev život. Andrewova strast za postizanjem savršenstva, međutim, vrlo brzo prerasta u opsesiju, a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti.

The Beatles: Eight days a week

U petak navečer, 18. kolovoza, prikazivat će se ‘The Beatles: Eight days a week’ Rona Howarda. Film prikazuje dio ‘turnejskih godina’ (250 koncerata od 1963.-1966.) slavnog benda kada su živjeli u pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje.

Gimme Danger

U subotu, 19. kolovoza, gledat ćemo ‘Gimme Danger’ Jima Jarmuscha. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock’n’roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst. Prenosi njihove zgode i nezgode, istodobno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja.

la la land cover

La La Land

Za kraj, 20. kolovoza, nedjelju navečer provedite gledajući film koji je digao najviše prašine tijekom sezone nagrada prošle godine – ‘La La Land’ Damiena Chazellea.

la-la-land-naslovna-2

lala land cover

Učitati još
Zatvori