Hit plesna predstava američkog koreografa

Hit plesna predstava američkog koreografa

Plesna uspješnica The Devil’s Garden u koreografiji renomiranog američkog umjetnika Davida Hernandeza i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla bit će izvedena u petak, 5. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstavu izvode plesačice Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Martina Nevistić, Filipa Bavčević, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Predstava The Devil’s Garden premijerno je izvedena u prosincu 2016. te je dosad izazvala odličan prijem i interes kod publike. Spomenuta izvedba otvara prozor u društvo unutar društva – zajednicu žena izvan svakodnevne stvarnosti. Kao Amerikanac koji koreografira djelo za hrvatske plesačice, Hernandez se postavio kao svjedok, kao netko izvana tko promatra što se događa, želeći da i publika doživi nešto slično onome što je on doživio gledajući jedan svijet izvan svog vlastitog. Taj svijet zaustavljeno je metaforičko područje između granica muške patrijarhalne stvarnosti našeg svijeta, u kojem se različiti ženski životi ispresijecaju i djeluju jedni na druge.

mnolonac_11

mnolonac_10

Kako bi stvorio to mjesto, Hernandez je angažirao vizualnu umjetnicu Zdravku Ivandija Kirigin koja je osmislila vrt kao mini-svemir koje izvođačice nastavaju i kojim upravljaju. U stvaranju zvukobraza, Hernandez i Bojan Gagić kreirali su zvučnu instalaciju u kojoj se osjeća prisutnost jednog izvanjskog svijeta i istodobno odjek tog pomalo mističnog prostora. Taj zvukobraz povremeno prekidaju dijelovi Bachova Umijeća fuge, dodatno pojačavajući dojam sjecišta dvaju svjetova i stvarnosti, i time neprestano mijenjajući gledateljev doživljaj.
U vrtu svjedočimo svojevrsnom obredu ženskog rada koji je zanimljiv i privlačan, utoliko više što ga promatramo iz položaja stranca, putnika bez karte, posjetitelja koji ne govori jezik tih žena, ali je očaran začudnim događajima na koje nailazi.

Karte za predstavu možete kupiti na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih, a sve dodatne informacije možete saznati na [email protected], a dvoje sretnika i ljubitelja kazališta nagradit ćemo s po dvije ulaznice za predstavu, samo morate poslati svoje ime i prezime na [email protected] s predmetom e-maila ‘The Devil’s Garden’ do sutra ujutro u 9 sati kada ćemo objaviti dobitnike.

Čestitamo Danieli Durlen i Maji Lončarek!

mnolonac_06

mnolonac_05

mnolonac_03

Foto: Jelena Janković

Učitati još
Zatvori