Sva ljetna kina u Hrvatskoj

Sva ljetna kina u Hrvatskoj

tuškanac slider fejs

Zadnjih nekoliko godina otvorilo se sve više i više ljetnih kina, kina na otvorenome. Obnavljaju se stara, a niču i neka nova. Koja sve ljetna kina rade, gdje se nalaze i kakav program imaju na repertoaru – donosimo u nastavku za gradove Zagreb, Biograd na moru, Split, Dubrovnik i mnogo, mnogo manjih mjesta na obali i otocima u koja je film na platnu vratio odličan kino projekt.

ZAGREB

Već osmu sezonu Zagrepčane Ljetno kino Gradec zabavlja i uveseljava projekcijama na otvorenome. Ovo ljetno kino počelo je raditi 2010. godine i do sada je prikazao mnogo, mnogo filmova. Ove godine s projekcijama filmova kreće nešto kasnije nego inače – od 3. kolovoza, no ne brinite do početka projekcija filmova pod zvjezdanim nebom, moći ćete uživati u Kesten terasi kina i odličnom gurmanskom programu koji ona donosi.

Ljetno kino Tuškanac još je jedno zagrebačko kino na otvorenome koje već nekoliko godine ugošćuje razne programe. Posebno je po tome što se nalazi u gustoj, bogatoj šumi Tuškanac i prava je oaza osvježenja u Zagrebu tijekom ljetnih večeri. Ovo ljetno kino svake sezone ugošćuje razne programe, a ovog ljeta na repertoaru su programi renomiranih filmskih festivala. Tako će do kraja srpnja ugostiti program Zagreb Film Festivala i Pula Film Festivala. Tijekom kolovoza gledatelje čekaju tematski tjedni filmova, što će posebno razveseliti ljubitelje dokumentarnih filmova, animiranih filmova i mjuzikla.

Ljetno kino Gradec

Ljetno kino Gradec

BIOGRAD NA MORU

Biograd na moru ovog ljeta osim genijalne atrakcije Fun Parka Mirnovec donosi i odličan program svog Ljetnog kina. Za sve filmofile i one koji bi ljetne večeri proveli ispred platna, a pod vedrim nebom tu je gradsko kino koje donosi blockbustere, crtiće, art filmove… program za svačiji ukus. Što je na repertoaru možete provjeriti na Facebook stranici.

biograd

Biograd na moru

DUBROVNIK

Ljetno kino Slavica u Dubrovniku glasi za vjerovatno jedno od ljepših ljetnih kina. Na rasporedu kino ima art filmove, ljubavne filmove petkom koji se puštaju u sklopu šarmantnog programa Rendez – vous petkom te festivalski i reprizni program filmskih projekcija.

Ljetno kino Slavica

Ljetno kino Slavica

SPLIT

Ljetno kino Bačvice poznato je i kultno Splitsko kino koje osim filmskog redovitog programa ugošćuje i razne festivale, a najistaknutiji je Festival mediteranskog filma Split. Počeci filmskih projekcija u gradu Splitu sežu daleko prije 2. svjetskog rata, a od 1946. godine kino Bačvice, ako i kino Karaman kontinuirano djeluju na radost svih filmofila.

ljetno kino

Jelsa

KINO MEDITERAN

Osim ovih ljetnih kina, od 2012. godine odvija se projekt revitalizacije kina Kino Mediteran u Dalmaciji  čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Projekt se trenutno održava na 30 lokacija. Kroz cijelu godinu traje u Bolu, Hvaru, Imotskom, Jelsi, Kaštelima, Komiži, Lastovu, Omišu, Pločama i u Pirovcu.

U ostalim gradovima domaćinima programi se većinom održavaju u ljetnim mjesecima, ali i kroz nekoliko gostovanja tijekom zime. Dugoročni cilj projekta je da se što više lokacija pridruži cjelogodišnjoj mreži kina. Kontinuitet prikazivanja ovisi od grada do grada, a može biti kroz višednevna gostovanja ili redovne projekcije na tjednoj i mjesečnoj bazi. Kino Mediteran lokalnom stanovništvu nudi uvid u filmove europske i svjetske kinematografije, a važnije od svega otvara im kino vrata barem na nekoliko dana. Kino Mediteran uspješno je digitaliziralo Bol, Hvar, Imotski i Komižu. Važno je napomenuti da osim grada Korčule, u trenutku pokretanja projekta, niti jedan drugi grad domaćin nije bio dio digitalizacije kina, pa je iz tog razloga ovaj projekt od izuzetne važnosti za Dalmaciju. 2016. godine uspješno je digitaliziran Supetar na Braču te je osigurana kino oprema za Lastovo i Jelsu.

ljetno kino

Mljet, Goveđari

Dio projekta su digitalna i opremljena kina Bol, Hvar, Jelsa, Imotski, Komiža, Lastovo, Pirovac i Supetar. Preostali gradovi domaćini su Goveđari (Mljet), Grohote (Šolta), Kaštela, Klis, Korčula, Makarska, Omiš, Orebić, Ploče, Pučišća, Stari Grad, Stobreč, Sutivan i Vrgorac. Od 2016. dio mreže su Podgora i Vela Luka. Raspored projekcija po gradovima možete saznati na linku.

ljetno kino

Hvar

ljetno kino

Bol

Učitati još
Zatvori