Shakespearove predstave, mjuzikli na Broadwayu ili Pictionary s Googleom – donosimo pet zanimacija koje još niste napravili u izolaciji

Shakespearove predstave, mjuzikli na Broadwayu ili Pictionary s Googleom – donosimo pet zanimacija koje još niste napravili u izolaciji

Ovih dana većinu vremena provodimo kod kuće i normalan život pokušavamo uspostaviti preko interneta. Dok nam situacija ne dopusti drugačije, u šetnji muzejima možemo uživati virtualno. Za sve nas koji volimo čitati, razni book servisi pobrinuli su se da do nekih naslova dođemo besplatno, a knjige možemo naručiti iz knjižara i na našu kućnu adresu. Ako vam je dosadilo streamanje filmova i serija, ispucali ste svoje kreativne vještine i uredili vrt na svom balkonu, vrijeme je za nešto drugo. Donosimo pet prijedloga što raditi u izolaciji, a što još uvijek možda niste napravili!

Mjuzikli Andrewa Lloyda Webera dostupni su online, i to besplatno

Andrew Lloyd Webber najpoznatiji je skladatelj mjuzikala na svijetu. Autor nekih od najpoznatijih predstava kao što su Mačke, Fantom iz opere, Isus Krist Superstar, Evita i mnogih drugih otvorio je svoj YouTube kanal. Na njemu se prikazuju neki od njegovih najboljih mjuzikala, i to svaki tjedan. Show Must Go On kanal starta 10.4.2020. izvedbom mjuzikla Isus Krist Super Star u kojem igraju Tim Minchin, Melanie C i Chris Moyles. Predstava ide live u 20 sati po našem vremenu i bit će dostupna 48 sati online.

Broadway online

Ostajemo kod kazališta s obzirom na činjenicu da je to nešto što nam najviše nedostaje u izolaciji. Zašto onda ne bismo skoknuli do Broadwaya? Broadway HD otvorio je kanal na sedam dana besplatno. Cats, Oklahoma s Hughom Jackmanom, The King and I, Kinky Boots, 42nd Street i omiljeni Les Miserables. Također možete pogledati i Macbeth s Patrickom Stewartom i King Lear Iana McKellena.

Peloton aplikacija za vježbanje – besplatno

S obzirom na to da ćemo svi morati malo više poraditi na liniji za ljeto zbog manjka kretanja, barem ne moramo trošiti novac na odlaske u teretane. Jedna od najpoznatijih aplikacija za vježbanje Peloton, otvorila je korisnicima besplatne satove čak 90 dana. Inače nude probno razdoblje od 30 dana, ali s obzirom na nastalu situaciju produžili su trajanje. Peloton nudi razne mogućnosti i programme vježbanja poput joge, istezanja, vježbi snage itd.

Shakespeareova djela u kazalištu The Globe

Vrhunsko kazalište The Globe u Londonu svjetski je poznato po svojim izvedbama Shakespeareovih djela koje sada možete besplatno pogledati na njihovom YouTube kanalu. Pripremili su šest predstava: Hamlet (2018), Romeo & Juliet (2009), The Winter’s Tale (2018), A Midsummer Night’s Dream (2013), The Two Noble Kinsmen (2018) i The Merry Wives of Windsor (2019). Svaka predstava bit će dostupna za gledanje čak dva tjedna.

https://www.youtube.com/watch?v=cdPqu598m68

Google Pictionary

Evo idealne prilike za napraviti pauzu ako radite od doma. Umjesto ručka ili šetnje po stanu odigrajte jedan Pictionary s Googleom. Google draw izaziva vas da nacrtate predmet, a Google pokušava pogoditi što je to. Drugi izazov je Auto Draw – sve što nacrtate Google pokušava pogoditi. Sati zabave su zagarantirani.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori