Što raditi ovog vikenda? Pripremili smo best of događanja u cijeloj Hrvatskoj

Što raditi ovog vikenda? Pripremili smo best
of događanja u cijeloj Hrvatskoj

U vikendu pred nama u cijeloj Hrvatskoj je niz događanja, a mi smo izdvojili najbolja na koja možete navratiti bilo da ste ostali u unutrašnjosti ili ste se zaputili prema moru. Što raditi ovog vikenda pročitajte u nastavku.

DJ Mario Kovač: Dražesni pupoljci srpanjski, VIB

U Zagrebu večeras navratite do Vintage Industrial Bara gdje muziku pušta legendarni Mario Kovač. Kovač je poznat po svojim spektakularnim tulumima i mjuzom koja vas podsjeća na bolja vremena, a ta vremena nikad nisu pred nama, već su prošla…Osim što kirurškom preciznošću selektira najbolje od najluđeg, njemu ne manjka niti teatralnosti za vrijeme doktorske glazbene selekcije. Program starta u 20 sati i traje do tri ujutro a upad je besplatan.

Goulash disko, Ljeto u Tehničkom

Omiljeni festival s Visa dolazi u Tehnički muzej na zagrijavanje i to u subotu 1.8. Dođite na popodnevni chill od 18. Cijeli program trajat će do 23 sata, a možete očekivati da ćete se isplesati na ethno house, space disco, slo-mo, afrobeat, tribal techno, dream house, gypsydelic, organica…

Projekcija filma “Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica”, Split

Unutar Prokulturnog ciklusa “Umjetnica i njezina priča” ovaj put u Kući jezika i kulture Peristil gostuje umjetnica Žana Bajić. Nakon sjajnih kritika i reakcija na izložbu “RAPSODIJA” postavljenu na Peristilu, gostovanje svestrane umjetnice ovaj put se nastavlja i kroz projekciju dokumentarnog filma “Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica” redateljice Brune Bajić. Radeći kao producentica na filmu o poznatom hrvatskom pijanistu sa svjetskom karijerom Žana Bajić se inspirirala za ciklus slika koje još uvijek imate priliku razgledati u Kući jezika i kulture – Peristil (Poljana kraljice Jelene 1). Imajući u vidu ograničen broj sjedalica na propisanoj udaljenosti, ostajući odgovorni i savjesni te pridržavajući se svih propisanih mjera, vjerujemo i u vaš odgovoran stav prema tome te vas pozivamo da nam se pridružite na projekciji filma u Kući jezika i kulture – Peristil večeras od 21 sat.

Julije Cezar u Egiptu – iznova, HNK Rijeka

Još u proljeće 2016., 292 godine nakon praizvedbe u Londonu, riječkoj je publici bio predstavljen “Julije Cezar u Egiptu” kao prva barokna opera na riječkoj sceni. Tada je doživio veliki uspjeh. Organizatori su odlučili ovu operu ne samo obnoviti nego i iznova režirati. Oni koji dođu na ovu srpanjsku izvedbu prvi će vidjeti i doživjeti novu verziju opere koja će biti predstavljena na prestižnom “Savonlinna Opera Festivalu” u Finskoj sljedeće godine. Sve starta večeras u 20 sati.

U Harteru na Kvarteru u epizodi: Vodovodna

Ove nedjelje od 17 sati dođite u Harteru, u Rijeci. Ondje vas očekuje bogat i raznovrstan program. Ako još ne znate, U Harteru na Kvarteru ciklus je događanja s ciljem predstavljanja nekih od brojnih mogućnosti za koje je širi prostor Hartere idealan. Ako se ne nalazite ni u jednoj od opisanih aktivnosti, dođite u Vodovodnu sa svojom idejom.

Slurp! Festival 2020, Šibenik

Nakon devet godina provedenih u Puli, festival elektroničke glazbe Slurp! ovo će se ljeto prvi put održati na Martinskoj kod Šibenika, koja u svojoj drugoj sezoni okuplja čak šest glazbenih festivala. U dva dana festivala, 31. srpnja i 1. kolovoza, na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže preko 20 glazbenih imena. Cijeli program festivala možete vidjeti ovdje.

Meritas & Jelena Radan – 3 priče, Tvrđava sv. Mihovila

Tragom prošlogodišnjih koncerata koje su priredile kroz zajednički program When Tomorrow Comes tijekom Adventure, te rasprodani Fado koncert na Tvrđavi Barone, Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan vraćaju se u Šibenik zajedničkim koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila. Ondje će predstaviti novo poglavlje zajedničkih nastupa. Programski koncept pod nazivom 3 priče u Šibenik donosi novu dozu glazbenog optimizma, snage i nade u bolje sutra. Sadržajno osvjetljava nove kontekste u kojima su se ljudi zatekli te istodobno predstavlja svjež umjetnički uzlet njenih autorica. Priče su to o sreći, tuzi i ljubavi koja uvijek na kraju prevlada, ispričane na tri različita načina koji istovremeno sve elemente savršeno spajaju u smisleno glazbeno djelo. Sve starta večeras od 21:30 a detalji su ovdje.

Koncert: Sara Renar, art radionica lazareti Dubrovnik

Večeras od 21:30 na taraci ARL održat će se koncert Sare Renar s početkom u 21:30. Sara Renar pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri studijska izdanja. Album “Djeca” 2014. godine nominiran je za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album). Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. O ulaznicama i svim ostalim detaljima više možete čitati ovdje.

Motovun stiže u Ljetno kino Jadran, Dubrovnik

Motovun Film Festival zbog epidemiološke situacije ove se godine ne održava u uobičajenom obliku pa su organizatori odlučili festival povesti na put od četrdesetak dana tijekom kojih će gostovati u nizu gradova. U Dubrovnik stiže u petak, 01. kolovoza i ostaje do 07. Kolovoza u Ljetnom kinu Jadran.Motovunska filmska karavana u Ljetnom kinu Jadran počinje nagrađenim filmom na berlinskom festivalu „Slatke stvari“ Alexandre Rockwell. Ovdje možete pročitati o cijelom festivalu.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori