Islandska glazbenica koju trebate poslušati uživo

Islandska glazbenica koju trebate
poslušati uživo

soley-1_by Birgisdóttir Ingibjörg

Soley, islandska indie pop glazbenica, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u svibnju 2017. Sjajna multi-instrumentalistica i pjevačica u svibnju će objaviti svoj treći album ‘Endless Summer’ koji ju vodi na europsku turneju u sklopu koje dolazi na premijerni nastup u Hrvatsku.

cover soley

U zadnjih nekoliko godina Soley je privukla mnoštvo poklonika sa svojim bajkovitim pjesmama i hipnotizirajućim ritovima. Nakon što je 2010. godine objavila EP ‘Theater Island’ koji ju je predstavio kao solo umjetnicu, na dugosvirajućem albumu ‘We Sink’ koji je uslijedio 2011. već je imala fan bazu odanu njenim fantastičnim alt-pop tonovima.

Hvaljena zbog pedantnog odnosa prema kompoziciji, njen rad je pun sanjivih melodija i mračnog nadrealizma. Jedna od takvih potpisnih pjesama je i ‘Pretty Face’ skinuta s upravo s debitantskog albuma, a od objave je pregledana gotovo 22,5 milijuna puta na YouTubeu.

Novi album ‘Endless Summer’ broji osam pjesama i bit će objavljen početkom svibnja ove godine. Napuštajući tamne tonove prethodnika, ovaj album se više fokusira na optimistične tonove, te organske i akustične aranžmane, pokazujući prevrtljivost islandskog ljeta tj. svijesti, a sniman je s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Albertom Finnbogasonom.

Soley i njezina nježna glazba hipnotizirajućih ritmova premijerno će se predstaviti u Tvornici kulture 24. svibnja 2017. Ulaznice kreću u prodaju u petak 17. veljače, po cijeni od 80 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kn. Koja su prodajna mjesta saznajte na tvornicakulture.com.

Učitati još
Zatvori