Sjećate li se serije Skins?

Sjećate li se serije Skins?

Skins

Prije 10 godina izašla je prva epizoda prve sezone britanske serije Skins koja je po prvi puta prikazala neki novi i realniji pogled na tinejdžersko doba ispunjeno najdramatičnijim ljubavima, najintenzivnijim osjećajima i najluđim provodima. Kroz priče o prijateljima iz istog društva, ali iz različitih obitelji, s različitim snovima, problemima, prioritetima i interesima, Skinsi su prikazivali tinejdžere u njihovom najboljem i najgorem izdanju, njihove najsvjetlije trenutke i najgore odluke, a više od svega, njihov mali zajednički svijet, često odvojen od svijeta oko njih i lišen realnosti.

Skins

Skins

Britanski projekt ubrzo je osvojio svjetsku televizijsku publiku svojom iskrenošću i odličnom postavom mladih britanskih tinejdžera koji nisu samo glumili, već su i živjeli živote svojih likova. Uspjeh prve sezone na male ekrane donio je još jednu sezonu s originalnom postavom nakon koje su uslijedile dvije nove generacije Skins tinejdžera od kojih je svaka dobila dvije sezone kako bi ispričala svoje priče. Cijela priča zaokružena je 2013. godine kada je izašla sedma i posljednja sezona, tada već ikonične britanske serije i jedne od najboljih serija o tinejdžerima uopće, s tri priče u šest epizoda koje su na male ekrane vratile likove iz prethodnih sezona i pruču o njihovom životu nakon tinejdžerskih godina kada svijet i život očekuju više od jednako izgubljenih pojedinaca.

Skins

Osim priča o tinejdžerima unutar kojih su na vrlo transparentan način progovarali o problemima poput anoreksije, depresije, droge i problematičnih obiteljskih odnosa, Skinsi su na televizijsku scenu donijeli mlada i nepoznata lica koja su svojim svježim, iskrenim i uvjerljivim pristupom pričanju njima bliskih priča osvojila publiku i kritiku. Serija Skins mnogima od njih otvorila je vrata novih projekata u svijetu glume, onih televizijskih i onih za velika platna kino dvorana.

Skins

Skins

Danas, svi oni iza sebe su ostavili razuzdane tinejdžerske godine, no mnogi su se još uvijek zadržali unutar glumačkog svijeta u kojem sada pričaju neke nove priče. Iz prve generacije na velikom platnu zapaženije uloge imali su ove godine nominirani za Oscara Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Man Who Knew Infinity, Lion), Nicholas Hoult (A Single Man, X Man, Mad Max, Warm Bodies) i Hannah Murray (Dark Shadows, God Help The Girl, Game of Thrones). Kaya Scodelario, nakon epizodnih pojava u prvoj i drugoj sezoni u ulozi Tonyjeve sestre, preuzela je glavnu ulogu u sljedeće dvije, a nakon njih glumila u nekoliko uspješnih filmova poput Moon, Wuthering Heights i prva dva filma iz triologije Maze Runer s zadnjim dijelom i novim nastavkom Pirata s Karibima zapisanima u sljedećim projektima. Druga generacija Skinsa bila je odličan početak i za Jack O’Connella koji je nakon uloge Cooka utjelovio uloge u filmovi poput Unbroken, 300:Rise of an Empire i ’71 i Lukea Pasqualina koji se zadržao na malim ekranima u seriji The Musketeers.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori