Sara Renar nastupa prije Macy Gray

Sara Renar nastupa prije Macy Gray

sara-live

Nagrađivana hrvatska kantautorica Sara Renar nastupit će prije Macy Gray na koncertu u Tvornici kulture u četvrtak 9. ožujka. Sara Renar iza sebe ima tri hvaljena studijska izdanja ‘Djeca’, ‘Jesen’ i ‘Tišina’ koja su joj zacementirala poziciju na regionalnoj sceni.

Upravo je posljednji i aktualni album ‘Tišina’ prikupio samo najbolje recenzije od strane kritike i medija, a za njega je ove godine dobila i dvije nominacije za prestižnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji albuma godine i najboljeg albuma alternativne glazbe. U posljednje dvije godine održala je preko 150 nastupa, a sve više nastupa i van granica regije te se upravo nalazi na regionalno-europskoj turneji. Avangadni zvuk koji je predstavila kroz svoje nastupe kao i na posljednja dva albuma stavljaju je u sam vrh nove regionalne glazbene scene.

Macy Gray, višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, u Zagreb dolazi na krilima novog albuma ‘Stripped’, a predstavit će i cijeli katalog singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u zadnjih 17 godina.

Novi album je sniman uživo u crkvi u Brooklynu bez naknadnog miksanja i uređivanja, a odmah po izlasku debitirao je na trećem mjestu Billboard Jazz albuma. Macy i dalje pokazuje vokalnu nadmoć kao i autorsku zrelost, a sebe na novom albumu prvenstveno smatra jazz pjevačicom, dok se svjetski mediji slažu da je napravila remek djelo i s pravom nosi titulu kraljice u glazbenom svijetu. Uz nove autorske pjesme poput ‘Annabelle’, ‘The Heart’ i ‘Lucy’, Gray je na album ‘Stripped’ uvrstila i nove verziju njezinih megahitova ‘I Try’ i ‘She Ain’t Right For You’ kojem je dodan reggae prizvuk, a poigrala se i s ‘Redemption Song’ Boba Marleya i coverom ‘Nothing Else Matters’ koju originalno potpisuje Metallica.

Vani je i novi singl ‘White Man’ u kojem progovara o valu rasnih i rodnih neravnopravnosti koji se trenutno događa u Americi, a to je ujedno i najava novog albuma koji bi trebao izaći na ljeto.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 170 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 195 kn, a gdje se mogu kupiti saznajte na linku. No, dvoje sretnika vodimo na koncert te pošaljite svoje ime i prezime na ifeellucky@journal.hr i u predmet emaila navedite MACY GRAY @ TVORNICA. Sretnike objavljujemo do kraja tjedna.


Čestitamo Mariji Darović i Tihani Kovačić!

Macy Gray

Učitati još
Zatvori