Šansone, glazbeni dokumentarci, stand up comedy – evo što ćemo raditi ovaj tjedan u Zagrebu

Šansone, glazbeni dokumentarci, stand up comedy – evo što ćemo raditi ovaj tjedan u Zagrebu

Prošetali bi Gornjim gradom dok vam sviraju šansone i balade? Ili ste više za sjajan glazbeni dokumentarac o jednom od najvećih hip hop majstora ovih prostora Edi Majki? Možda bi samo sjeli na dekicu i pojeli nešto fino? Izdvojili smo najzanimljivija događanja u tjednu pred nama a na vama je samo da odaberete.

Kino DORF ponedjeljkom – Ljeto u KCM!

Započnite tjedan filmski. Svaki ponedjeljak od 19 sati u KCM-u prikazuju se dokumentarci. Sutra je na rasporedu “Sevdah o rodama”. Edo Maajka je dobio dokumentarac, na vrijeme i još u produkciji HTV. Silvio Mirošničenko je odradio dobar posao i uhvatio Edu vještinom iskusnog autora, a rezultat je odličan film, o jednom od najznačajnijih hip-hop autora sa ovih prostora. Film je pobjednik DORF-a 2008. Ulaz je slobodan.

Dejtnajt – Open air comedy show, 10.kolovoz

LAJNAP komičari imaju novu ljetnu rezidenciju – Boogaloo ljetna pozornica. Što je DEJTNAJT? Savršen show za dejt. Voljeli tu osobu ili ne. Večer na kojoj ćete odmah znati pašete li si. Potpuno novi show LAJNAP komičara koji obrađuje temu muško-ženskih odnosa i kako preživjeti iste. Ljubavni savjeti uvijek dobro dođu, a LAJNAPovci su se potrudili izvući one najbolje iz svojih dugogodišnjih veza i karijera. Na greškama se uči, kažu mnogi, a kako vi ne biste previše (sa)griješili i morali sjediti u ljubavnoj “klupi za magarce”, dođite i naučite nešto o zavođenju, vezama, seksu i srodnim dušama. Pridružite nam uživajte u ljubavnim anegdotama i avanturama i uživajte u puna dva sata smijeha. Za vas nastupaju LAJNAPovi Kupidi: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec. Show počinje u 21 sat.

Večer šansona i balada. 10.kolovoz

Jasna Ožeg je šansonijerka zvonkog glasa zavidnog raspona i flautistica koja pršti pozitivnom energijom. Iz zaborava je izvukla pjesme domaćih i stranih šansona, jazz balade i bossa nova uspješnice koje vješto izvodi uz gitaristu Vedrana Sutona. Očekuje vas divna večer uz kvalitetnu glazbu i sjajne izvedbe koje će vam ispuniti srca ljubavlju i srećom. Česta je gošća na zagrebačkim pjesničkim tribinama ‘Jutra poezije’. Repertoar je sastavljen od domaćih šansona 50′ – 80′, te pjesama iz filmova ‘Tko pjeva zlo ne misli’ i ‘H-8’, jazz balada, francuskih šansona, bossa nova standarda. Strossmayerovo šetalište, sutra od 21 sat.

MALI PIKNIK 2020

Jedno od šarmantnijih i omiljenijih ljetnih događanja u Zagrebu ovog kolovoza ponovno pretvara Vranicanijevu poljanu u mjesto sretnih susreta, lokalnih poslastica, dekica s pogledom na grad, opuštenih razgovora uz svijeće, bosonogog ležanja na travi i divnih community trenutaka. Bilo da volite chillati sami, izaći na neobičan romantičan spoj ili pak podijeliti dekicu i koji zalogaj s prijateljima, članovima obitelji ili četveronožnim ljubimcima… nikako ne propustite Mali piknik. Održava se svakog petka do kraja mjeseca. Ulaz je slobodan.

LE GRIČ 2020

Otkrijte Le Grič – malo i intimno događanje u gornjogradskom parku s romantičnim štihom. Ako su vam od barova draži parkovi i volite skrivene kutke s posebnim ugođajem, svratite u gornjogradski park Grič gdje vas svake subote u kolovozu, od 19 do 23 sata, uz svjetlost svijeća, okuse domaćih vina te zvukove violine i ukulela, očekuje Le Grič – malo i intimno događanje s romantičnim štihom. Le Grič je osmišljen kao posebno iskustvo izlaska u grad. Ambijent s vintage bistro kutcima i pogledom na zagrebačke krovove, ponuda s domaćim vinima i glazbeni program s violinskim koncertom zajedno stvaraju ovu posebnu romantičnu priču. Prošećite romantičnom stranom Zagreba i otkrijte se da izlazak u park može biti “fin”.

Foto: Julien Duval

Second hand knjižara i koktel avantura

U Maloj operi (Dalmatinska 5) svake će se nedjelje održavati fora događanje “Second hand knjižara i koktel avantura”. Mini second hand knjižara funkcionira tako da svi koji žele (uz prethodnu najavu u inbox stranice) dobiju svoj kutak gdje mogu prodavati knjige u prostoru kafića ili na terasi. Cilj je pokrenuti nešto u čemu će uživati svaki knjigoljubac ili onaj koji će to tek postati. Sajam će se održavati svaku nedjelju u popodnevnim satima, svi su dobrodošli (psi također).

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori