Jako cool izložbe mladih umjetnica u Zagrebu

Jako cool izložbe mladih
umjetnica u Zagrebu

_DSC8092-2

Izložbe u Zagrebu

Ovaj tjedan u bogatstvu kulturnih događanja u Zagrebu publici će se predstaviti mlade umjetnice – Vida Mejić sutra, 19. listopada u Galeriji Kranjčar i 21. listopada u Galeriji Miroslav Kraljević SO LAST YEAR, izložbeno – instalativni projekt koji okuplja šest autorica pod imenom SAD GIRLS KOLEKTIV.

_DSC8020-2

Vida Mejić, Galerija Kranjčar

Umjetnica će na izložbi pokazati radove nastale grafičkim tehnikama, a pošto se radi zapravo o nastalim mrljama tretira ih kao konstitutivni element rada koji treba posebno pažljivo promotriti, uočiti i analizirati te klasificirati oblike i metode njihova nastanka. Sustavno slaganje, organiziranje i isticanje mrlja potrebno je kako bi se što jasnije mogle doživjeti. Ova izložba nikako nije jedini mogući način, ona je tek početak i temelj za podrobnija istraživanja mrlja.

Radovi imaju potencijal razvoja, promjena, napredovanja, sazrijevanja i prihvaćanja novih slučajnosti. Ovim radom željela sam osvijestiti važnost procesa nastajanja, gledanja i doživljavanja naizgled nebitnih mrlja koje, ako se uspiju doživjeti kao sklop čistih likovnih elemenata, fasciniraju svojom učestalošću, harmoničnošću, skladom boja, oblika, linija, točaka, tekstura… Izložba se otvara u četvrtak, 19. listopada u 19 sati u Galeriji Kranjčar, a može se razgledati do 1. studenog.

_DSC8034-2

_DSC8044-2

_DSC8056-2

SO LAST YEAR NAILS SALON

Martina Granić, Marina Jukić, Nina Bačun, Iva Markovac, Dora Đurkesac i Iva Korenčić u suradnji s kustosicom Irenom Tomašić osvrću se na prikaze girl empowermenta u popularnoj kulturi unutar Sad girl teorije i četvrtog vala feminizma.

SO LAST YEAR NAILS SALON otvorit će svoja vrata 21. listopada u 21 h u Galeriji Miroslav Kraljević te Vas pozivamo da svratite na nokte i pridružite se SAD GIRLS kolektivu u razmjeni ženskih iskustava. Otvorenje je dio programa Zagrebačkog vikenda galerija koje se održava od 20. do 22. 10. 2017. godine.

SO LAST YEAR cover

so last year_01

so last year_03

Foto: Sad Girls, Juraj Vuglač

 

Učitati još
Zatvori