S Edom Maajkom ususret velikom koncertu

S Edom Maajkom ususret velikom koncertu

Untitled_0077

Sredinom mjeseca, 18. ožujka Edo Maajka dolazi s novim planovima, novim pjesmama, novim bendom i predstavlja uskoro novi album u Tvornici kulture velikim povratničkim koncertom.

Na repertoaru koncerta naći će se dobro poznati hitovi u sasvim novom ruhu, no i neke dosad neobjavljene pjesme. Neposredno prije koncerta Edo publici predstavlja dvije pjesme s budućeg albuma, ‘Ne mogu disat’ koja je ljubavne tematike te ‘Od sutra’ koja govori o odgađanju života. Ulovili smo ga u trenutku snimanja spota kako bih ga ispitali nešto više o nadolazećem albumu i koncertu.

Prije točno godinu dana izbacio si, sada hit pjesmu, ‘No Passaran’ i najavio novi album – gdje je novi album?

Novi album je malo kasnio, nisam na kraju imao vremena posve se posvetiti tome… Mogao sam ga producentski odraditi, no to mi nije bio cilj. Imam novi bend, stvarno je odličan… Nakon par probi s novim bendom i stvarno odličnom energijom i izvedbom koju smo ostvarili, odlučio sam ipak ne napraviti s njima samo ‘No Passaran’, već i cijeli album. Zakopati ga.

Untitled_0079

Što donosi novi album?

Imamo nekih novih još pet stvari, sve zajedno bit će, izgleda, jedno jedanaest pjesama… Stvarno dobrih. Jedino o čemu ovisimo jest, naravno, financijama, tako da ne znam hoće li izaći prije ili poslije ljeta… Vjerojatnije poslije ljeta.

Nove, gotove, stvari, hoće li ih publika moći čuti i u Tvornici na koncertu?

Da, da! Svirat ćemo ih u Tvornici. Jedva čekam…. Imam i tremu od novih pjesama. Pjesma ‘Ne mogu disat’ izašla je 28. veljače, dok će ‘Od sutra’ izaći 8. ožujka, na Dan žena. Slučajnost je to… Pjesma nema veze s Danom žena…. Radi se o dobrom terminu, deset dana prije koncerta.

No, na novom albumu nalazi se i ljubavna pjesma…?

Ova jedna i jest. Ona je ljubavna, no ja nisam u stanju napraviti tešku romantiku, tako da su dosadašnje reakcije bile svakakve. Radi se o pjesmi ‘Ne mogu disat’. U biti pjesma govori o tome kako je teško kada i jesam i kada nisam sa ženom…. O isključivanju iz svijeta. Ne znam jesam li se dobro izrazio… No, poslušajte ju, shvatit ćete.

Untitled_0076

Za kraj, što sve možemo očekivati na koncertu?

Bit će moj ‘best of’! Bit će super. Stare i nove pjesme. Stare pjesme u novom aranžmanu. Sat i pol dobre, odlične svirke.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori