Sve knjige koje je Reese Witherspoon učinila bestselerima

Sve knjige koje je Reese Witherspoon
učinila bestselerima

big-little-lies

‘Big Little Lies’

Oni koji su pratili (ili još uvijek prate) američku voditeljicu i domaćicu svojeh ‘talk showa’ Oprah Winfrey, sigurno znaju za njezin iznimno uspješan književni klub. Knjige koje ona preporuči, što u emisiji ili putem njezinog magazina instantno postaju besteseleri. Nije niti čudno onda da mnogi američki autori dožive veću slavu i priznanje publike tek nakon svojeg gostovanja ili preporuke svojih djela od strane ove utjecajne medijske osobe i trendseterice u mnogim pogledima.

No, s vremenom su se neke od poznatih i slavnih osoba opasno približile slavnom književnom klubu Oprah Winfrey. Jedna od njih jest svakako Reese Witherspoon. Ona ne djeluje putem posebne stranice ili medija – njezin najveći utjecaj je putem društvene mreže Instagram. Toliko je književnih prijedloga promovirala putem svog profila da ako krenete popisivati sve naslove, slobodno možete planirati više mjeseci, ako ne i godina čitanja.

Reese Witherspoon čita mnogo, no čita i kvalitetno, a ono što je nama kao publici možda zanimljivo – čita i ono što bi i gledala na velikom platnu. Njezina ljubav prema dobrom štivu i priči ide toliko daleko da jene od omiljenih romana pretvorila u film ili seriju. Najpoznatija djela svakako su ‘Gone Girl’ spisateljice Gillian Flynn i ‘Wild’ spisateljice Cheryl Strayed – u istoimenom filmu je i sama glumila te pobrala odlične filmske kritike. No, svakako treba spomenuti i plodnu te stvarno odličnu suradnju između Reese i režisera  Jean-Marca Valléea. Nakon njihove suradnje na filmu ‘Wild’ i sada na seriji ‘Big Little Lies’ izgledno je da je njegovo režisersko umijeće i Reesein ‘nos’ za knjige za adaptaciju te njihov (možda ipak malo pod većim Valléovim utjecajem) zajednički potpis na glazbenoj pozadini i soundtracku djela jedna od najplodnijih i najuspješnijih suradnji Hollywooda.

wild-reese-witherspoon cover

‘Wild’

Također upravo radi na adaptacijama i produkciji filmova prema romanima autorice Jessice Knoll ‘Luckiest Girl Alive’, memoarima spisatelja Gartha Callaghana ‘Napkin Notes: Make Lunch Meaningful’, ‘Life Will Follow’ i na djelu Wendy Walker ‘All Is Not Forgotten’. Upravo ovo što radi razlikuje njezin književni klub od bilo kojeg drugoga – Reese Witherspoon svoje ‘must read’ prijedloge u suradnji sa svojom produkcijskom kompanijom Pacific Standard ‘oživljava’ u neke od upečatljivijih filmskih ostvarenja posljednjih godina.

MV5BNjE4OTAyNjU5M15BMl5BanBnXkFtZTgwNDEzMjg4MTI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

‘Big Little Lies’

No, ona ne staje samo na filmu. Svima već poznati potez koji je povukla sa serijom ‘Big Little Lies’, nastalom kao adaptacija istoimenog romana, potvrdio je njezinu sposobnost prepoznavanja točno onog književnog djela koje će savršeno pristajati formatu filma ili serije. ‘Big Little Lies’ pomela je sve kritike – od glumačkih, režiserskih pa sve do odličnog soundtracka, tako da nas ne čudi da je Reese otkupila prava i na sljedeće djelo spisateljice Liane Moriarty te će ga pretvoriti također u TV seriju – hoćemo li gledati drugu sezonu popularne serije, uskoro ćemo i sami vidjeti.

MV5BMTg0NjkwNzgzMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjgyODAzMTI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

‘Big Little Lies’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori