Ususret Danu žena: top događanja koja možete posjetiti s frendicama

Ususret Danu žena: top događanja koja
možete posjetiti s frendicama

TJEDAN USUSRET DANU ŽENA

Zakoračili smo u ožujak koji je tradicionalno posvećen ženama. Kako nam se bliži Dan žena izabrali smo nekoliko događanja ovaj tjedan koja možete posjetiti s frendicama. Dizajn, izložbe, kazalište, koncert. Pa krenimo!

Kultiviranje, Botaničar

Deveto izdanje popularnog kulturno-zabavnog kružoka u Botaničaru čeka nas u petak 06.03. od 20 sati. Za izložbeni dio zaslužna je Plave faze – Lucija Bužančić. Lucija je redateljica animiranih filmova, animatorica, ilustratorica i povjesničarka umjetnosti iz Splita, a izložba je kolekcija jednostavnih plavih ilustracija koje prate stare modne savjete Žuži Jelinek, koji su 1961. godine objavljeni u knjizi „Tajna dobro odjevene žene“. Serija je svojevrsna satirična refleksija autorice na percepciju žene tada i danas. Uz Luciju gostuje i Paprat Kolektiv koji se po prvi puta predstavlja kao takav, a demonstrirat će i svoje promišljanje prirodnih komponenti u kreiranju dekoracija unutar Botaničara. Ovo kultiviranje tematski će biti i u znaku proslave Dana žena.

Tradicionalni kineski portret, Galerija Ulupuh

Poznati hrvatski portretist i produkt fotograf Tomislav Marić, idućeg tjedna otvara neobičnu, ali zanimljivu izložbu Tradicionalni kineski portret koja će biti otvorena u Galeriji Ulupuh od 5.-16. ožujka. Izložbom predstavlja seriju fotografija nastalu u periodu između 2017. i 2018. godine, kada je boravio i radio u Kini. Tamo je u foto studiju Airmy, najvećoj tvrtki specijaliziranoj za portretnu fotografiju u Kini i svijetu, učio principe tradicionalne kineske portretne fotografije. Tako je postao jedini zapadnjački fotograf koji je specijalizirao ovu vrstu fotografije.

Horror House Project: Salto Mortale, Jedinstvo

‘SALTO MORTALE’ prvi je dio trilogije nazvane Horror House Project, koja kroz tri cjeline progovara o cirkuskom umjetniku. Kroz hiperrealistički prikaz problematike s kojom se cirkuski umjetnici gotovo svakodnevno susreću, publika se dovodi u situacije komedije, parodije i nadrealne poetike. Nitko tko zaista ne voli cirkus ne može raditi u cirkusu. Umjetnost cirkusa je borba čovjeka i gravitacije, sna i jave, nemogućeg i mogućeg. Uz svu ljubav i posvećenost ovoj umjetnosti puno je mogućnosti da užitak preraste u stravu. Predstava je postavljena za sedam gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave. Publika koja se okupi nenajavljeno ili zakasni s prijavom, dobiti će ulogu nijemih promatrača predstave.

Kandžija, Boogaloo

U samo 24 sata od objave, novi album domaćeg repera Kandžije postao je najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj. Promocija se sprema u klubu Boogaloo 6.ožujka 2020. gdje će nastupiti s bendom. Nedavno izdan na vlastitoj etiketi Zlatne žbice, album „Plafon“ (2019.) u manje od mjesec dana ostvario je izuzetne rezultate slušanosti. Ako je suditi po internetskim reakcijama, ali i glazbenoj kritici, radi se ne samo o jednom od najboljih albuma godine, već i generalno najjačih Kandžijinih izdanja u više od 10 godina dugoj karijeri! Tjedan ćemo svakako završiti plesanjem.

https://www.youtube.com/watch?v=jVlBtQ_4MZk

Foto: Tomislav Marić, PR

Učitati još
Zatvori