U Muzeju suvremene umjetnosti održana premijera video projekta ‘project love’

U Muzeju suvremene umjetnosti održana premijera video projekta ‘project love’

Sinoć je u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti održana premijera video projekta Karle Jurić i Mateja Jurčevića – project love.

Video projekt project love tumačimo kao univerzalni jezik ljubavi, esenciju najdubljih emocija i potrebu za bliskosti među ljudima. Projekt je jednako tako i krajnji krik za bliskosti, u doba otuđenosti jedni od drugih, umjetnički projekt koji spaja ljude različitih karakteristika, ali s jednom zajedničkom karakteristikom – beskompromisnosti u ljubavi i težnji za emocijama.

Emocije su naše pogonsko gorivo, one mogu biti razorne, a mogu slijediti i ustaljene društvene norme. Doziranje emocija je karakteristično za prosječne ljude. Priča li se u project love o prosječnosti, ili se teži bezrezervnom sljubljivanju emotivnih karaktera, publika je imala priliku vidjeti na premjeri, koja je ujedno i jedino prikazivanje video projekta.

”project love za nas simbolizira osviještenost o ljudskoj potrebi za ljubavi koja nam je svima zajednička. Svjesni trenutka u kojem živimo i činjenice da smo dostupniji jedni drugima više nego ikada, dok s druge strane  primjećujemo kako sve teže ostvarujemo intimne trenutke kroz ovaj rad simbolički uzimamo kontrolu nad njima nazad. Ljubav je univerzalni jezik svih nas koji nema granica i jedini jezik koji nismo morali naučiti. Svako naše iskustvo neovisno o tome tko smo jednako je i zaslužuje biti tako i gledano. Ovaj rad prikazuje specifične i intimne trenutke i time evocira emociju u kojoj se svi možemo prepoznati.” – izjavili su Karla i Matej nakon premijere.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori