Nova hit predstava u &TD -u

Nova hit predstava u &TD -u

Kad tad 2

Premijera predstave Kad tad redateljice Marine Pejnović, u produkciji umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD održat će se u ponedjeljak, 27. studenog u Teatru &TD u 20 sati. Reprizne izvedbe na rasporedu su 1., 2. i 4. prosinca. U autorskom projektu glumicâ Mie Biondić, Nataše Kopeč i Ivane Krizmanić te redateljice Marine Pejnović pratimo banalnu svakodnevicu koja dovodi tri žene različite životne dobi (25, 35, 45) do krize.

Predstava Kad tad o tri različite žene

One se međusobno ne poznaju nego se susreću u čekaonici. Različitih su karaktera i imaju različite probleme, ali traganje za odgovorom i malom pauzom u životu ono je što ih povezuje. Od njih doznajemo kako je biti u krizi i problemu, što su sve pokušale kako bi se iz nje izvukle te se pitaju kada je kriza počela?, ali odbijaju nam reći istinu o onome što im u stvari dogodilo i što dubinski žele. Kao što one tragaju za odgovorom, publika traga za istinom o njima samima, ali one je nisu spremne odmah priznati. Ova predstava bavi se prirodom žena koja je specifično determinirana biološkim vremenom te gledamo kako to utječe na različite segmente njihova života. Potreba za eskapizmom i izolacijom dovodi ih do raslojavanja vlastite egzistencije.

Kad tad 1

Facebook status kao inspiracija

Ideja za predstavu proizašla je iz facebook statusa Ide Jurjević koja je u svojoj cvjećarnici bilježila crtice iz života vrlo često uparene s promišljanjima o literaturi koju je u tom trenutku proučavala. Za potrebe predstave materijal je proširen drugim dokumentarnim izvorima (autobiografskim, upitnik na koji su odgovarale anonimne žene), a inspiracija za teme improvizacija proizašla je iz filozofije Simone Weil (Težina i milost) i teorije Camille Pagliae (Seksualna lica).

Ansambl predstave čini autorski tim i autorice teksta: Mia Biondić, Nataša Kopeč, Ivana Krizmanić, Marina Pejnović, glume: Mia Biondić, Nataša Kopeč, Ivana Krizmanić, režija: Marina Pejnović, autorica tekstualnih materijala: Ida Jurjević, scenografija: Igor Pauška, produkcija: Danijel Popović, oblikovanje zvuka: Luka Gamulin i inspicijentica je Jelena Erceg.

Kad tad 3

Foto: Damir Žižić

Učitati još
Zatvori