Poezija i coffee to go – navratite ovih dana u Booksu u Martićevu

Poezija i coffee to go – navratite ovih
dana u Booksu u Martićevu

Kafići, klubovi i razne udruge još će neko vrijeme vrata za posjetitelje držati zatvorenima, ali mnogi od njih su ovih dana omogućili barem kave za van. Tjedan pred nama bit će sunčan što je idealno za gradske šetnje i coffe to go i barem neki oblik druženja. Uz kavu u Booksi dobijete i poeziju za van. Grijat će vas poezija iz antologije “Polarni krug”, posebno erotski stihovi Inger Mari Aikio!

Prošećite do Martićeve

Ako se ovih dana zateknete u Martićevoj, sasvim sigurno će vam zapeti za oko i Booksini prozori. Kako još uvijek nismo u mogućnosti susretati se uživo na tribinama, jednu od njih odlučili smo održati na drugačiji način. Izložbu Ulično Učitavanje osmislili su i realizirali Vigor Vukotić i Martin Majcenović, voditelji tribine Učitavanje, kažu iz Bookse.

Ulično učitavanje

Dok u pauzi ili nakon posla ispijate kavu na klupicama, u Booksinim prozorima čitajte radove mladih autorica i autora, dosadašnjih gostiju tribine. Ulično Učitavanje odgovor je na monotoniju i mrtvilo koje je zahvatilo mnoge zagrebačke prostore za vrijeme drugog Covid-19 lockdowna. Ova brza i jednostavna akcija pretvorila je Booksin izlog ugašenih svjetala u uličnu čitaonicu, prostor interakcije s pjesmama i proznim ulomcima gostiju tribine. Izložba tekstova stvara prostor za čitanje to-go, krade poglede prolaznika i privlači književnu publiku u Booksu, čak i kada je zatvorena.

Foto: Booksa, Pexels

Učitati još
Zatvori