Slavni pod iz filma ‘Groznica subotnje večeri’ na aukciji

Slavni pod iz filma ‘Groznica
subotnje večeri’ na aukciji

FILMSKI INTERIJERI

Jedni od najpoznatijih filmskih interijera svakako nisu kuće, domovi, prekrasno uređeni i dizajnerski prostori, već javnih mjesta i noćni klubovi, a klub iz filma “Groznica subotnje večeri” snimljen 1977. zauzima posebno mjesto u filmskoj povijesti. Kultni je to film koji je portretirao ne samo protagoniste radnje, već i jedan dio vremena i jednu, životopisnu kulturu plesa.

U filmu se proslavio John Travolta koji glumi glavni lik Tonyja Manera, koji živi sa svojim roditeljima u Brooklynu. Svaku subotnju večer oblači košulju sa širokom kragnom, uske hlače i visoke cipele i ide u klub gdje on sebe vidi kao kralja plesnog podijuma, a tako ga i drugi doživljavaju. Soundtrack filma najprodavaniji je soundtrack u povijesti s 25 milijuna prodajnih nosača zvuka. Najpoznatije pjesme su one Bee Geesa “Stayin Alive”, “Night Fever” i “Jive Talkin”. No, bez obzira na to što se radi o dramskom glazbenom filmu, plesni podij jednako je bitan kao i uloga glavnog lika.

maxresdefault

PLESNI PODIJ

Upravo plesni podij na kojemu je John Travolta plesao dolazi na aukciju sljedeći mjesec u kalifornijsku aukcijsku kuću ‘Profiles in History’ u Los Angelesu i početna cijena mu je $1,5 milijuna. Plesni podij koji se palio u crvenu, plavu i žutu boju napravljen je, ili bolje rečeno sagrađen, upravo za film, sadrži više od 250 komada samostalne rasvjete i zauzima površinu 7 x 5 metara.

saturday-night-fever-1

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori