Otkriveni su svi detalji Adventa u Zagrebu! Pročitajte što vas očekuje ove godine

Otkriveni su svi detalji Adventa u Zagrebu! Pročitajte što vas očekuje ove godine

Bliži nam se početak još jedne adventske groznice, zbog čega je danas održano predstavljanje programa Adventa u Zagrebu, na kojem je komunicirana tema ovogodišnjeg Adventa, kao i sve atraktivne lokacije na kojima će organizirani biti brojni programi.

Za početak, zagrebački Advent započinje 30. studenog, a božićna i novogodišnja događanja potrajat će sve do 7. siječnja. Lajtmotiv Adventa bit će Orašar, pa ćete na raznim punktovima u gradu imati priliku susresti i fotografirati se pored velikih skulptura Orašara.

Dva velika božićna drvca bit će okićena na Trgu bana Jelačića i na Trgu svetog Marka, a početak Adventa u Zagrebu očekujemo 30. studenog u 17 sati na Manduševcu, kada će Advent biti otvoren prigodnim paljenjem prve adventske svijeće. Zatim će se otvoriti i Ledeni park i Advent na Zrinjevcu, a uslijedit će i druge lokacije.

Kada govorimo o samim lokacijama održavanja Adventa, one su sljedeće: Advent na Zrinjevcu, Fuliranje na Strossmayerovom, Ledeni Park (s novim postavom) na Tomislavcu, Božićna bajka na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu, Advent u tunelu, Advent na Strossu + Vranyczanyjeva poljana, Cafe de Matoš i Plato Gradec, Advent u Klovićevim dvorima, Advent u Maksimiru i u ZOO-u, Advent na HNK, Advent na Prekrižju… Novost su filmski Advent na Tuškancu i Advent pod lanternom, u sklopu kojeg će zborovi pratiti nažigače koji pale plinske lampe na Gornjem gradu.

Još više detalja o zabavnim adventskim zbivanjima pronađite ovdje.

Foto: adventzagreb.com

Učitati još
Zatvori