Novo izdanje poznatog performansa hrvatskih umjetnica

Novo izdanje poznatog performansa
hrvatskih umjetnica

111

Poznati performans ‘Cugaj s umjetnicom’ mladih umjetnica Mie Orsag, Martine Miholić i Monike Meglić seli se sutra, 3. ožujka van granice Hrvatske. Umjetnice će svoj performans izvesti 19 sati u Galeriji Preporod u Sarajevu. Ovaj jednodnevni interaktivni performans postao je pravi hit po zagrebačkim i hrvatskim galerijama, a sa svakim izvođenjem okupio je sve veću i raznolikiju galerijsku, no i drugu kulturnu, publiku.

DSC_4611-2 28.8.Zlati-Ajngel-Varaždin-Špancirfest

Nakon što zajedno iskape piće, a sve u sklopu projekta, umjetnica i zainteresirani posjetitelji malo pročavrljaju, a potom ljubitelji umjetnosti svoje dojmove upisuju u karton koji podsjeća na onaj iz liječničke ordinacije. Druženje traje ne duže od 10 do 15 minuta, taman za jedan ne prekratak i ne predug razgovor.

Je li posrijedi kritičko sučeljavanje s problemima s kojima se regionalni umjetnici svakodnevno susreću ili tek zabava utemeljenu na tradicionalnoj povezanosti konzumacije alkohola i ovdašnjeg stila života, Sarajlije će moći prosuditi sami. Ideja je, kao i sve one najbolje, došla spontano.

DSC_2103-2 DSC_2023-2

Učitati još
Zatvori