Intervju s komičarom koji uskoro dolazi u Zagreb

Intervju s komičarom koji
uskoro dolazi u Zagreb

Pablo Francisco

Pablo Francisco jedan je od najpopularnijih američkih stand up komičara današnjice. Započeo je svoju karijeru u Tampe, Arizoni da bi do sada ostvario zavidnu komičarsku karijeru. Široj publici predstavio se sa svojim polusatnim nastupima na Comedy Central Present, a tijekom početka dvijetisućitih je održao turneju ‘The Three Amigos’, zajedno sa Carlos Menciom i Freddyjem Soto što je također populariziralo njegov rad.

Nakon emisije i turneje, karijera mu je krenula uzlaznom putanjom i gostovao je na ‘The Tonight Show’ s Jayem Lenom, VH1 ILL-ustrated, Mind of Mencia kao “The Voiceover Dude” (isto kao i “Movie Voiceover Guy”) i na Frank TV-u.

1. Komičari, posebno oni stand up forme, prepoznatljivi su po nekom svojem ‘trade marku’… Vas publika svrstava u one koji svojim glasom, vokalnim sposobnostima mogu ostvariti neke od najtežih i najkompliciranijih impersonalizacija. Koje su Vam bile najzahtjevnije?

Najzahtjevnije oponašanje mi je ono Arnolda Schwarzeneggera i ‘The Movie Trailer Guy’, Dona LaFontainea. Upoznao sam Dona, proveo me kroz svoju predivnu kuću i rekao: ‘Možeš li vjerovati da napravim nekoliko sinhronizacija i živim kao kralj?’ Nakon toga je izjavio: ‘Znaš da me oponašaš bolje nego što ja sam zvučim?’. To je bilo toliko cool, no cool je i ono što profesionalno radim. Ne bih mogao zamisliti ništa zabavnije od ovoga što radim.

2. Osim impersonalizacija pojedinih slavnih ljudi, odlični ste i u izvedbi zvučnih efekata, što mislite koliko je takva jedna sposobnost bitna i važna za izvedbu dobrog stand up-a?

Zvučni efekti prikazuju bolje događaj i sliku koju publici zelim predočiti. Neki komičari izvode svoj stand up bez zvučnih efekata. Ako ih mogu koristiti i posve iskoristiti – zašto ne? Počeo sam ih izvoditi još kao klinac, snimajući se na kasetofon.

3. S obzirom na sve ove Vaše mogućnosti i talent, zanima nas koliko je Vaš stand up planiran, pomno razrađen, napisan, a koliko je improvizacija (i ima li je uopće)?

Improviziram. Svaki show je drugačiji, ne želim ga planirati od riječi do riječi. Teme jesu planirane, osim ako publika inzistira na nečemu… Zapravo, najviše svog teksta i ‘pisanja’ napravim na pozornici.

4. Prvi put ćete nastupiti u ovom dijelu Europe. Turneja Zagreb – 04. svibnja, Mala dvorana Doma sportova, Beograd – 05. svibnja, Dvorana Doma Sindikata i Ljubljana – 07. svibnja, Mala dvorana Tivoli će Vas zadržati neko vrijeme na ovom području. Balkanski humor je prilično sirov, sarkastičan, direktan i često vulgaran… Kolike su šanse da nešto od njega ukorporirate u svoj rad i jeste li skloni takvom radu?

Stići ću u gradove prilično rano tako da ću imati vremena istražiti ih, a i ljude, okolinu. Komedija zna biti vulgarna, sarkastična i istinita… Party će početi na Pablo showu.

5. Najpoznatiji ste po oponašanju slavnih zvijezda, njihovog glasa, pa do mimike i općenitog fizičkog njihovog dojma… Možemo li očekivati jedan takav stand up ili nas čeka iznenađenje?

Možete očekivati mix starog, vintage Pabla i novog materijala. Dovodim svog najboljeg prijatelja komičara Stevea Kramera od kojeg možete očekivati najbolju impersonalizaciju predsjednika Donalda Trumpa.

Učitati još
Zatvori