Od aukcije kazališnih kostima do baleta ispred HNK – evo gdje idemo ovaj vikend

Od aukcije kazališnih kostima do baleta ispred HNK – evo gdje idemo ovaj vikend

Pred nama je vikend prepun zanimljivih događanja a s obzirom da će nam vrijeme biti lijepo bilo bi ga šteta provesti kod kuće. Ono što je u ovakvim trenucima iznimno važno je to da se svi trebamo pridržavati uputa nacionalnog stožera. Izbjegavajte gužve, redovito perite ruke i nosite maske. Izbjegavajte veća okupljanja i držite se onih na otvorenom ili s manjim brojem ljudi – pazite na sebe i na druge.

Aukcija kazališnih kostima u Trešnji

Vjerujem da su mnogi od vas od malena maštali imati kostim Trnoružice ili možda Petra Pana. Ako niste u kolekcionarskom raspoloženju, već vas samo zanima kako izgleda kad svoje ormare otvori zagrebačko kazalište koje djeluje više od pedeset godina, svratite ovaj vikend na Trešnjevku. Aukcija kazališnih kostima održat će se od 11 do 17 sati u dvorištu kazališta, koje će za ovu prigodu biti posebno uređeno s kulisama iz predstava. Kostime ćete moći kupiti samo gotovinom – pa se unaprijed pripremite.

Vintage Yard Sale Uličnog Ormara 11&12.09 Lovely Jubbly

Danas i sutra od 10 do 18 sati u dvorištu Uličnog ormara u Jurišićevoj 16 održava se dobro poznata Vintage rasprodaja. Dođite i ulovite koji komad za jesen i zimu po pristupačnijim cijenama. Iz uličnog ormara vas mole da osim dobre volje ponesete i maskice.

Balet ispred HNK

U sklopu Ljetnih večeri HNK u Zagrebu građani će danas i sutra u 19 sati uživati u baletnim pokretima umjetnika u programu Balet u predvečerje. Svi građani su pozvani na baletne izvedbe na tratini ispred kazališta. Detalje o programu pogledajte ovdje.

Ribička večer uz šarana na rašljama i fiš paprikaš

Na zagrebačkom Green River Festivalu, smještenom uz Hendrixov most, priprema se u subotu, s početkom u 18 sati velika Ribička večer. Sportsko-ribolovno društvo iz Slavonskog Broda na tradicionalan način će pripremati šarana na rašljama – na ognjištu od cigli, prikupljenim nakon zagrebačkog potresa. Bit će zanimljivo vidjeti kako izgleda “okomito” pečenje riba na otvorenoj vatri. No, na riblje slavlje stiže i ekipa iz zagrebačkog Sportsko-ribolovnog društva Peščenica koja će kuhati čak 100 l domaćeg “fiša”. Njihovi članovi mnoge sate provode na Savi, a svoje su ribolovne uspjehe ovjenčali već mnogim medaljama. No osim sjajne riblje gozbe, od 20 sati grupa Stampedo kreće s koncertnim tulumom. Ulaz na koncert i na Festival je besplatan, a više informacija pogledajte ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori