Novi plesni hit Bastardza

Novi plesni hit Bastardza

preuzmi

Zagrebačka funk grupa The Bastardz sredinom 90-ih je vladala funk i jazz glazbenom scenom. Njihov hit Tvoja ljubav odmah je osvojila prva mjesta svih hrvatskih top ljestvica, a osim u Hrvatskoj bili su prilično popularni i u sjevernijim zemljama Europe, posebno Nizozemskoj.

Često su nastupali na raznim jazz festivalima i koncertima u zemlji i inozemstvu. Do danas su realizirali desetak top 10 uspješnica, isto toliko video brojeva, nekoliko studijskih albuma, jednu kompilaciju i jedan uživo album. 2006. godine grupa stagnira nakon što je članica Helena Bastić napustila grupu. Od 2009. godine, s novim vokalom, Natashom Petrić objavljuju svoj šesti album, pod nazivom ‘The Bastardz 6’, koji izlazi krajem 2010., u izdanju IDM Music. Od 2009. godine The Bastardz intenzivno suradjuju sa legendom svjetske funk i jazz funk scene, osnivačem kultne grupe Defunkt iz New Yorka, trombonistom Joseph Bowiem.

Danas su objavili svoj novi singl ‘Pola tebi, pola meni’ u izadnju Aquarius Records. Glazbu potpisuje Zoran Jaeger Jex, tekst Predrag Martinjak, dok je za aranžman zaslužan također Predrag Martinjak. Pjesma je stopostotni funky plesni hit!

Foto: thebastardz.com

Učitati još
Zatvori