Jako puno lijepih novih filmova stiže ovo ljeto

Jako puno lijepih novih filmova
stiže ovo ljeto

prekrasan film amazons

Swallows & Amazons

Koji su filmovi lijepi?

Neke filmove gledamo zbog njihove uzbudljive i napete radnje, neke zbog odlične postave glumaca, neke zbog potpisa režisera… a nekećemo ovo ljeto gledati zbog svega navedenog i zbog toga što su – lijepi. Vizualni dojam, boje, kadrovi, kostimi… sve to ostavlja veliki pečat apsolutnog dojma filma i stvara atmosferu zbog koje taj film postaje prepoznatljiv. Nakon prošlogodišnjeg A Bigger Splash filma, koji nas je prvenstveno osvojio baš iz ovog razloga, odlučili smo pratiti filmsku produkciju kako bi ovog ljeta izdvojili one koji su vizualno i atmosferično impresivni.

Donosimo izbor raznih žanrova i produkcija, no svaki, do jednog ostavlja impresivan vizualan i atmosferičan utisak. Odličan izbor za filmske ljetne večeri…

Swallows & Amazons

Kako izgleda kada je radnja smještena u prvu polovicu dvadesetog stoljeća i djeca se još uvijek igraju vani, na otvorenome, na jezeru… a glavna zanimacija ima je igra gusara? Iako se radi o krimići, samo kadrovi trailera pokazuju da se radi o divnom, atmosferičnom filmu….

Swallows & Amazons 2

Swallows & Amazons 1

Person to Person

Manični New York, komplicirani odnosi, neurotični likovi … i Tavi Gevinson. Dovoljno dobar razlog za gledanje.

Menashe

Koja je cijena roditeljstva, odnosa i ljubavi? Još jedan film smješten u New York, ovog puta u Brooklyn, donosi dirljivu priču o ocu i sinu.

Menashe 1

Brigsby Bear

Kada dječju show naglo završi njegovom kreatoru ne naglavačke promijeni život… Komedija koja će osim pomalo ‘uvrnute’ radnje i vizualno oduševiti svakog gledatelja.

Brigsby Bear 3

Brigsby Bear 2

Brigsby Bear 1

Atomic Blonde

Charlize Theron je opaka M16 agentica u akcijom nabijenom filmu Atomic Blonde. Njena misija vodi je Berlin za vrijeme Hladnog rata kako bi istražila ubojstvo agenta i spasila listu dvostrukih agenata.

Atomic Blonde 1

Atomic Blonde 2

The Fencer

Sportska drama nastala prema istinitom događaju ima neke od najljepših kadrova…

The Fencer 3

The Fencer 2

The Fencer 1

Dunkirk

Remek-djelo režisera Christophera Nolana izgleda da će se naći na popisu najboljih filmova ratne tematike. Film vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj između svibnja 27. do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika. U filmu se u glavnim ulogama pojavljuju Tom Hardy, Cillian Murphy, oskarovac Mark Rylance, Kenneth Branagh i Harry Styles.

Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu pod snimateljskom palicom proslavljenog Hoytea van Hoytema, poznatog po hitovima Interstellar, Dečko, dama, kralj, špijun i Spectre.

Dunkirk 4

Dunkirk 3

Dunkirk 2

To the Bone

Novi Netflixov film ‘To the Bone’ bavi se delikatnom, no nažalost, sveprisutnom bolešću, anoreksijom. Junakinja filma Ellen, dvadesetogodišnja je mlada žena koja se većinu svog života i tinejdžerskih godina bori s tom opakom bolešću. Ovaj potresan, upečatljiv, no i prekrasan, komičan film donosi genijalnu glumu Lily Collins, Keanu Reevesa kao liječnika, Carrie Preston i Lily Taylor.

The Dancer

Priča o prekrasnoj Isidori Duncan donosi najljepše kostime, scenu i atmosferu. Film u koji ćete poželjeti ‘zaroniti’.

Učitati još
Zatvori