Filmovi kojima se već predviđa utrka za Oscare 2018.

Filmovi kojima se već predviđa
utrka za Oscare 2018.

'Dunkirk'

‘Dunkirk’

Iako je dodjela Oscara završena, još uvijek je filmska publika pod dojmom svega što se dogodilo na svečanoj ceremoniji, a i raznolikim pobjednicima koji su odnijeli zlatne kipiće doma… I ne možemo ne zapitati se koji će nas sve dočekati tijekom ove, 2017. godine.

No, već sada, početkom ožujka, možemo nagađati koji od dosadašnjih filmova će ući u utrku za prestižnu nagradu. Prvi koji nam odmah pada na pamet svakako je mega ratni spektakl ‘Dunkirk’. Remek-djelo je to režisera Christophera Nolana i izgleda da će se naći na popisu najboljih filmova ratne tematike. Film vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj između svibnja 27. do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika. U filmu se u glavnim ulogama pojavljuju Tom Hardy, Cillian Murphy, oskarovac Mark Rylance, Kenneth Branagh i Harry Styles.

Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu pod snimateljskom palicom proslavljenog Hoytea van Hoytema, poznatog po hitovima Interstellar, Dečko, dama, kralj, špijun i Spectre. Dunkirk stiže u domaća kina 20. srpnja u distribuciji Blitz filma.

'Dunkirk'

‘Dunkirk’

‘Mudbound’ film je o povratku dvojice muškaraca kući nakon što su služili u Drugom svjetskom ratu. Radeći na farmi u ruralnom predjelu Mississippija bore se s rasizmom, netrpeljivošću, klasnim šovinizmom te se pokušavaju prilagoditi na život nakon užasa rata. Koliko nam je poznato u filmu su Carey Mulligan, Garrett Hedlund i Jonathan Banks ostvarili odlične uloge, a režiserski potpis Dee Rees također je jedan od razloga zašto treba pogledati film čim dođe u kina. Film je na prošlom, nedavnom izdanju Sundance festivala pobrao samo vrlo dobre i odlične kritike.

'Mudbound'

‘Mudbound’

'Mudbound'

‘Mudbound’

‘The Glass Castle’ novo je ostvarenje u kojemu glavnu ulogu ima Brie Larson, no uz nju glume još i Naomi Watts i Woody Harrelson. Radi se o filmu koji prati mladu djevojku, djevojčicu iz disfunkcionalne obitelji, majka je ekscentrična umjetnica i otac alkoholičar, koji usmjere njezinu maštu u neobičnim smjerovima ne bi li skrenuli pažnju sa svoje neimaštine.

'The Glass Castle'

‘The Glass Castle’

Michelle Williams i Julianne Moore zvijezde su u filmu ‘Wonderstruck’. Film donosi priču o mladom dječaku Srednjeg zapada i priču o djevojčici iz New Yorka, a koji su na neobičan i misteriozan način povezani. Režiser koji potpisuje film je Todd Hayes, višestruko nagrađivani i cijenjeni režiser, iza kojeg stoje ostvarenja kao što su ‘Carol’, ‘I am not there’ i ‘Far from Heaven’. Film dolazi u kina tijekom lipnja, a do tada pričekajmo trailer za više detalja.

Još jedan film donosi zvučna hollywoodska imena – trenutnog radnog naslova ‘Mary Magdalene’. Uz Rooney Maru, u filmu glume Chiwetel Ejiofor, Joaquin Phoenix i Ariane Labed. Naziv filma nam očito sugerira radnju, no obzirom da se njegov dolazak u kina planira tek krajem godine, ostaje nam da i za ovaj pričekamo prvi trailer.

Prvi trailer za film ‘Logan’, treći i posljednji film o Wolverinu, uzrokovao je mnoge iznenađujuće reakcije na Internetu. Iako smo navikli da Marvelov junak nosi blockbuster filmove, ovaj film je sve samo ne, barem ne na prvu – Marvelov blockbuster.

U ovom posljednjem, oproštajnom filmu, Hugh Jackman glumi poznatog nam junaka, u filmu koji na prvu djeluje čak i kao dramska nezavisna produkcija. Trailer donosi mnogo dramske napetosti, a dojam odmaka od klasičnih Marvelovih blockbustera pojačava i pozadinska pjesma Johnnyja Casha, ‘Hurt’. Naravno, tu je i neponovljivi Sir Patrick Stewart.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori